Το σύνθημα των φίλων του Ολυμπιακού «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» σημάδεψε την αναμέτρηση με την Σέριφ (1-0)!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αδιάφοροι όμως η επιστροφή στους ομίλους ήρθε, έστω με έντονες αποδοκιμασίες σε παίκτες και προπονητή!
Γκολ και θέαμα είχε υποσχεθεί ο Κετσπάγια, αλλά αυτό που είδαμε στο Καραϊσκάκη δεν είχε καμία σχέση.
Αγγαρεία!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χωρο μόνο και μόνο επειδή ήταν αναγκασμένος να παίξει για να προκριθεί!

Γκολ και θέαμα που έταξε ο Κετσπάγια στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου απείχαν... αιώνες από αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο!

Ενα βαρετό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να μην έχει όρεξη να προσφέρει ωραίο θέαμα και οι... εμφανίσεις του στην περιοχή του Ναμάσκο ήταν σπάνιες.

Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με μοναδικό διακριθέντα τον... κόσμο που δεν σταμάτησε να φωνάζει σε όλο το ματς.
Από εκεί και πέρα τα... γιουχαρίσματα δεν έλειψαν μιας και η εικόνα της ομάδας ήταν... αποκαρδιωτική. Και οταν κουράστηκαν να σφυρίζουν άρχισαν τα συνθήματα που έλεγαν «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».
Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Νικοπολίδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξιό άκρο της άμυνας ήταν ο Ζεβλάκοφ και στο αριστερό ο Ραούλ Μπράβο. Το αμυντικό κεντρικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού και Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ μπροστά τους κινούνταν ο Μαρέσκα. Δεξιά στα χαφ ήταν ο Γκαλέτι κι αριστερά ο Λεονάρντο, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.
Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε διακριθέντας και από τους πιο κινητικούς ήταν ο Γκαλέτι και ο Ραούλ Μπράβο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παρουσία του Κυριακού Παπαδόπουλου σε ρόλο αμυντικού μέσου δεν ήταν επιτυχημένη. Ο ταλαντούχος στόπερ δεν είχε την θέση, με αποτέλεσμα να τρέχει άσκοπα και να κάνει αρκετά λάθη.
Οσον αφορά την επίθεση... η μπάλα δεν έφτανε στον Μήτρογλου ούτε με αίτηση και ο πιο... επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Αβραάμ, ο οποίος είχε και σήμερα δοκάρι!
Παρόλα αυτά δεν έλειψαν και οι φάσεις! Στο 6’ο Ζεβλάκοφ έβγαλε τη σέντρα, ο Λεονάρντο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ναμάσκο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαλέτι εκτέλεσε από τα δεξιά το φάουλ, ο Αβραάμ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση ο Ροντρίγκεζ έκανε κάθετη μπαλιά στον Μπαλιμά. Αυτός πέρασε τον Νικοπολίδη, αλλά έφυγε πλάγια κι έδωσε την ευκαιρία στον πορτιέρο να διώξει σε κόρνερ!
Στο 24’ Ο Γκαλέτι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ναμάσκο έδιωξε με γροθιές. Το ριμπάουντ πήρε ο Λεονάρντο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σέριφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 30’ ο Γκαλέτι εκτέλεσε το κόρνερ. Ο Αβραάμ κατέβασε με το στήθος, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στην επανάληψη ο Κετσπάγια έβγαλε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και την θέση του πήρε ο Λεντέσμα. Παρόλα αυτά η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε.
Ο Ολυμπιακός ήταν τουλάχιστον υποτονικός και δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι θέλει να προσφέρει θέαμα. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου ευδοκίμησαν και για πρώτη φορά φέτος ο Γεωργιανός άφησε το 4-2-3-1 και έπαιξε 4-4-2 με την είσοδο του Ντιόγκο στην θέση του Ντουντού! Κι εκεί που... ο κόσμος άρχισε να ανεβαίνει ήρθε η έμπνευση του τεχνικού του Ολυμπιακού να τους... αποτελειώσει! Ο Γκαλέτι τραυματίστηκε και στην θέση του μπήκε ο Γκαλίτσιος! Με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να παίζουν με δύο μπακ στα χαφ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Κετσπάγια σηκώθηκε να δώσει στο 80’ οδηγίες στους παίκτες του, αποδοκιμάστηκε έντονα!
Στα του αγώνα στο 54’ μακρινό σουτ του Αρμπάνας η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Νικοπολίδη. Στο 61’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Σουβάροφ πέρασε λίγο έξω.
Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου, άγγιξε δύο φορές το γκολ. Στο 67΄ο νεαρός επιθετικός κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και με σουτ (σ.σ. αν και είχε κάνει φάουλ) έστειλε την μπάλα δίπλα στην εστία του Ναμάσκο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου με φοβερή κίνηση απελευθερώνεται μέσα στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ.
Το μόνο αξιόλογο στο παιχνίδι ήταν το γκολ στο 82’. Ο Μαρέσκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Σέριφ και έδωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ολυμπιακός - Σερίφ 1-0

82΄ Μήτρογλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (64' Γκαλίτσιος λ.τρ.), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (62' Ντιόγο), Κ. Παπαδόπουλος (46' Λεντέσμα), Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα.
ΣΕΡΙΦ: Ναμάσκο, Ντα Κόστα, Ταρκνισβίλι, Κορνέενκοφ, Εροκίν (64' Κουτσούκ), Μπαλίμα (80' Βολκόφ), Ρουάμπα, Αρμπένας, Τσίνια, Ντιεντίου (58' Σουβόροφ), Ροντρίγκεζ.
 
Top