Στην θέση του οδηγού της Σούπερ Λίγκα μπήκε ξανά ο Ολυμπιακός με το εύκολο 3-0 επί του Πανθρακικού. Ντούντου (2) και Γκαλέτι τα γκολ των «ερυθρόλευκων».
Παίζοντας όσο καλά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός πήρε σήμερα στο γήπεδό του μία εύκολη αλλά και πανάξια νίκη από τον ουραγό Πανθρακικό με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας.
Ο Γκαλέτι στο 37ʼ και ο Ντουντού στο 45ʼ+ και στο 58ʼ ήταν οι δύο παίκτες που βρήκαν δίχτυα. Ο Πανθρακικός είχε πάντως δοκάρι με τον Μπουβάλ στο 84ʼ. Έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεπέρασαν ακόμη ένα εμπόδιο και παραμένουν στην κορυφή της κατηγορίας.
Το πρώτο μέρος
Ο Ολυμπιακός μπήκε... φουριόζος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας καλή ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό του έδειχνε εξαρχής αποφασισμένος να... καθαρίσει γρήγορα το ματς. Από τα πρώτα λεπτά του ματς άσκησε σημαντική πίεση στον ουραγό Πανθρακικό με στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο τέρμα.
Στο 6ο λεπτό ο Γκαλέτι ζήτησε πέναλτι σʼ ένα σπρώξιμο από τον Μαρσέλο που έγινε εντός της μικρής περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είπε... όχι. Ήταν πάντως μία παράβαση που θα μπορούσε να είχε δοθεί.
Στο 8ο λεπτό ο Μέλμπεργκ έκανε μία κεφαλιά, που όμως δεν βρήκε στόχο. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει φάσεις από τα πλάγια με σέντρες είτε από αριστερά είτε από δεξιά.
Στο 17ο λεπτό έγινε μία πολύ ωραία φάση για τον Ολυμπιακό μετά από μπαλιά του Λεονάρντο στον Γκαλέτι και από εκεί στον Όσκαρ που με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ένα λεπτό μετά μία κεφαλιά του Μέλμπεργκ θα περάσει έξω.
Στο 20ό λεπτό ο Ταιρης διώχνει προ του επερχόμενου Όσκαρ την μπάλα. Ο Ισπανός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σκοράρει. Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν εμφανής, όμως δεν μπορούσε να μετουσιωθεί σʼ ένα γκολ.
Στο 24ʼ ο Ολυμπιακός χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Μήτρογλου μπαίνει μες στην μικρή περιοχή κάνει το σούτ, ο Ταιρης αποκρούει όμως ο Όσκαρ παίρνει την μπάλα μετά από μάχες και κόντρες αλλά την στέλνει ελάχιστα άουτ.
Στο 32ʼ ο Όσκαρ θα κάνει την πάσα στον Μήτρογλου που θα βρεθεί απέναντι στον Ταιρη αλλά το σούτ του θʼ αποκρουστεί. Στο 36ʼ μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου ο Όσκαρ παίρνει την κεφαλιά, που όμως δεν ανησυχεί τον αντίπαλο πορτιέρε.
Γκαλέτι και γκολ
Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πήρε την μεγάλη του ανάσα. Στο 37ʼ μετά από βολέ του Οικονομίδη ο Χαριτωνίδης κάνει λάθος κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μήτρογλου γίνεται κάτοχος της μπάλας. Αφού συγκλίνει προς την μικρή περιοχή κάνει μία κάθετη μπαλιά προς το Γκαλέτι που από κοντά με πλασέ κάνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Αργεντινός αποθεώθηκε από τον κόσμο και ανταπέδωσε την αγάπη τους προς αυτόν σηκώνοντας τα χέρια του ψηλά.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και γιʼ άλλο γκολ. Στο 43ʼ μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου ο Μήτρογλου θα κάνει την κεφαλιά, που θα διώξει σε κόρνερ ο Ταιρης.
Και ο Ντουντού σκόρερ
Στο 45ʼ+ ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει και άλλα γκολ. Ο Γκαλέτι έδωσε μία ωραία πάσα προς το Γκαλίτσιο που αφού τράβηξε αντίπαλο πάνω του έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα προς το Ντουντού που με σούτ έκανε το 2-0. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος με άκρως θετικό τρόπο για τον Ολυμπιακό.
Πάντα για το γκολ
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη έχοντας και πάλι καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς. Ήθελαν να σκοράρουν και άλλες φορές και έβγαλαν πολύ διάθεση μες στο γήπεδο.
Ο Πανθρακικός από την μεριά του προσπάθησε νʼ αντιδράσει και να βγει μπροστά. Στο 57ʼ ο Φαγιάρδο έκανε ένα φάουλ που κατέληξε στα χέρια του Νικοπολίδη.
Στο 58ʼ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ντουντού με κεφαλιά μετά από ενέργεια του Μήτρογλου που ήθελε να κάνει σούτ αλλά του βγήκε τελικά μπαλιά προς τον συμπαίκτη του. Ένα λεπτό μετά όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αφού μίλησε με τον έναν εκ των δύο εποπτών του αποφάσισε να το μετρήσει κανονικά και ενώ ένα ολόκληρο γήπεδο τους έβριζε για την αστεία συννενόηση που είχαν...
Στο 63ʼ ο Λεονάρντο αλλά και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον ρέφερι του αγώνα μετά από μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου εντός της μικρής περιοχής από αντίπαλό του.
Στο 71ο λεπτό ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζίκο, έκανε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τους Ζαιρί και Τοροσίδη. Στο 84ʼ ο Πανθρακικός είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Η προσπάθεια του Μπουβάλ σταμάτησε το δοκάρι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ



 
Top