Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή και το Σάββατο αύξησε την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, μεταφέροντας το άγχος στον Παναθηναϊκό που την Κυριακή υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Χάρη σε τέρμα του Λεονάρντο στο 31', οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δύσκολα στα Πηγάδια της Ξάνθης με 1-0, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον δυνατό αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Η ακριτική ομάδα μόνο εύκολος αντίπαλος δεν αποδείχθηκε αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Στα θετικά του Ολυμπιακού, η επιστροφή του Γκαλέτι και ότι θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Έπειτα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τον Γκαλέτι να επιστρέφει και τον Γκαλίτσιο σε καλή κατάσταση, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα δεξιά. Η Ξάνθη είχε ένα καλό σουτ με τον Ελ Σαϊφί (10') αλλά η πρώτη κλασική ευκαιρία καταγράφηκε για τον Όσκαρ που νικήθηκε από τον Γκσμπούρνινκ από θέση τετ α τετ (18').

Οι ακρίτες αναδιοργανώθηκαν και με πίεση από ψηλά δημιούργησαν προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενουμένων, ενώ άγγιξαν και το γκολ με τον Σταθάκη (28'). Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και αφού ο Γκαλέτι έσπασε το οφσάιντ, βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Λεονάρντο που με προβολή άνοιξε το σκορ στο 31'.

Η ομάδα του Ζίκο είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Γκαλέτι (35'), όπως κι οι ακρίτες με τον Φαμπιανέζι (44'), χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Οι παίκτες της Ξάνθης δεν είχαν σκοπό να παρατήσουν το παιχνίδι και από την αρχή της επανάληψης θέλησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι προς την εστία του Νικοπολίδη.

Κιντάνα και Μαρσελίνιο δημιούργησαν κάποια ρήγματα αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού απομάκρυνε τους κινδύνους. Οι παίκτες του Ζίκο μάλιστα, έψαχναν να σφραγίσουν τη νίκη μέσω αντεπιθέσεων, όπως στο 62', με τον Γκαλέτι να μην βρίσκει στόχο.

Βλέποντας την ομάδα του να μην βρίσκει λύσεις, ο Ματζουράκης πέρασε και τον Λουτσιάνο, ενώ ο Ζίκο τους Πάντο και Ντομί για να προσφέρει βοήθεια στις πτέρυγες και να κλειδώσει την αμυντική του λειτουργία.

Η Ξάνθη όμως βρήκε τρόπο να την ξεκλείδωσε αλλά ο Μαρσελίνο αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση. Οι ακρίτες προσπάθησαν μέχρι το τέλος αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του σκορ και επιστρέφει στον Πειραιά με το τρίποντο της νίκης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10' Πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Αλ-Σαΐφι σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα πέρασε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

12' Ο Ραούλ Μπράβο, έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

18' Κάθετη μπαλιά του Μαρέσκα, ο Όσκαρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκσπούρνινγκ και ο Αυστριακός πορτιέρο κατάφερε να νικήσει τον επιθετικό του Ολυμπιακού, σώζοντας την Ξάνθη.

30' Μπέρδεμα στην άμυνα του Ολυμπιακού, μετά από κόρνερ της Ξάνθης, ο Σταθάκης βρέθηκε περίπου στο ύψος του πέναλτι έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε και μπλόκαρε.

31' ΓΚΟΛ 0-1: Ο Μήτρογλου δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λεονάρντο με προβολή αριστερά μέσα στην περιοχή πέτυχε το 0-1.

34' Ωραία μπαλιά του Ντουντού για τον Γκαλέτι αυτός από θέση μέσα δεξιά και ανοιχτό οπτικό πεδίο έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

40' Ωραία σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά, ο Μήτρογλου πήδηξε για την κεφαλιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ βγήκε και «καθάρισε» τη φάση.

57' Πλασέ του Φαμπιανέσι μέσα από την περιοχή, ο Νικοπολίδης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

64' ο Γκαλέτι μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

84' Ο Λουτσιάνο έβγαλε την κάθεση στον Μαρτσέλο, αλλά το πλασέ του τελευταίος πλάσαρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

93' Ο Γκαλέτι μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο Γκσμπούρνινγκ μπλόκαρε.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Αλσαϊφι, Κιντάνα, Μαρσελίνιο, Στρμπα - Λεονάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι

ΞΑΝΘΗ (Γ. Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Πόι, Κιντάνα, Βάλλας, Κωστούλας, Φαμπιανέζι (58' Φλίσκας), Παπαδημητρίου, Σταθάκης, Τζάγκι, Στρμπα (79' Λουτσιάνο), Αλσαϊφι (58' Μαρσελίνιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Μήτρογλου (90'+3 Κατσικογιάννης), Οσκαρ (79' Πάντος), Λεονάρντο (66' Ντομί).

 
Top