digitalschool.minedu.gov.gr: Κατέβασε όλα τα σχολικά βιβλία
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανάρτησε στην ιστοσελίδα τού «Ψηφιακού Σχολείου», τα σχολικά εγχειρίδια όλων των τάξεων σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε χθες ότι τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, θα διανεμηθούν DVD και φωτοτυπίες για τα περισσότερα μαθήματα στους μαθητές, ενώ επίσης θα γίνει ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» στη διεύθυνση:


Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «το Ψηφιακό Σχολείο είναι βασικό συστατικό του οράματος του Νέου Σχολείου. H χρήση των Νέων Τεχνολογιών γίνεται ο καταλύτης για την αλλαγή:
α) του περιεχομένου των Προγραμμάτων Σπουδών και της σχολικής γνώσης
β) της διδασκαλίας και της μάθησης
γ) της σχέσης εκπαιδευτικών και μαθητών
δ) της σχέσης γονιών και σχολείου.
Η δημιουργία του ψηφιακού σχολείου αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για να ανακτήσει το ελληνικό σχολείο την ανταγωνιστικότητά του στον ευρωπαϊκό χώρο. Η βασική πρόκληση που καλείται αυτό να αντιμετωπίσει σήμερα είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αλλά και στη σχολική ζωή ευρύτερα.»
 
Top