Μεγάλο πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις 14 Οκτωβρίου το Απόγευμα, στα εγκαίνια της πρωτότυπης εκδήλωσης με την επωνυμία «Πειραϊκή Αμφικτιονία Πειραιά» που διοργανώθηκε από το Δήμο Πειραιά στην πλατεία Κοραή και είχε ως θέμα την σύσφιξη των σχέσεων όλων των Πειραιωτών, των τοπικών σωματείων και των φορέων που περιλαμβάνουν την πόλη που λέγεται Πειραιάς.
Ένα προσκλητήριο όλων να γνωριστούν ο ένας με τον άλλο και να πάρουν στοιχεία πολιτισμού, ηθών, εθίμων, γνώσεων.
Μια καλή ιδέα που είχε μεγάλη επιτυχία και για ένα τριήμερο γέμισε κόσμο το κέντρο του Πειραιά από όλες τις συνοικίες. 

Είδαμε τοπικούς χορούς από πολλά μέρη, λαϊκές, τοπικές ενδυμασίες, κεραστήκαμε, χορέψαμε, γελάσαμε, ανταλλάξαμε ιδέες όλοι μαζί και υποσχεθήκαμε του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι, σε ένα πιο μεγάλο χώρο.

Ένα τριήμερο γεμάτο φως και ελπίδα μας έκανε να αισθανθούμε όμορφα και να πάρουμε δυνάμεις για την παραπέρα ζωή μας μέσα στην πόλη του Πειραιά.

Τα εγκαίνια ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά π. Νήφων, βοηθούμενος από τους πατέρες Χρήστο, Ιωάννη και Δημήτριο και παραβρέθηκαν, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι Βουλευτές κ.κ Τάσος Νεράντζης, Τάκης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Κουβάτσος, ο π. Πρόδρομος Κολτουκσόγλου του Αγίου Νικολάου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Αναστάσιος Κάρλες, οι Πολιτευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Ανδρεάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Λίτσα Σαρρή, Γιώργος Δαβάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γιάννης Αγγελόπουλος, Εβίτα Αλεξανδράτου, Νϊκος Αμοργιανός, Ιωσήφ Βουράκης, Ελένη Κούβαρη, Αντώνης Καλογερόγιαννης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Γιάννης Ξυπολιάς, Μύρων Καλαϊτζάκης, Παναγιώτης Ζερβουλάκος, Γιάννης Παππάς, Στάθης Κωνσταντούζος, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, οι κ.κ Πρόεδροι, των Δρομέων Υγείας Πειραιά Θόδωρος Κασανής, του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλοντος κ. Γιάννης Σπυράκης, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, της Πολύμορφης Έκφρασης Ξανθένια Μαντά, των Κρητών Η ΟΜΟΝΟΙΑ Θοδωρής Τσόντος, των Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου Χρυσάνθη Μουτσάτσου, των Απανταχού Μανιατών Παρασκευάς Χονδροκούκης, της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων Πασχάλης Συρίγος, των Γυναικών Μάνης Λίτσα Πετράκου, της Α΄ Κοινότητας κ. Ελένη Ανδριανοπούλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Μανώλης Μαυρογέννης, ο Επίτιμος Αρχηγός του Ολυμπιακού κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, οι Ζωγράφοι κ.κ Ανθή Αντάσουρα, Ελένη Μπαζιώτου, η Αγιογράφος κ. Δέσποινα Γιατράκου, η Υπεύθυνη Εθυμοτυπίας της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κ. Χαρά Νικολακάκη, οι Εκπαιδευτικοί κ.κ Ελένη Δανέζη, Λεωνίδας Στεργίου, Μαρία Παπαδοπούλου, Στέφανος Κατσάς, οι Δημοσιογράφοι κ.κ Σπύρος Κουσουρής, Μιχάλης Στάμου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Παναγιώτης Οικονομάκης, Αντώνης Μοραντζής, ο κ. Γιώργος Συντιχάκης των Δρομέων Υγείας, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ε΄ Κοινότητας κ.κ Θοδωρής Σκορδίλης, Νίκος Κούβαρης, ο Σύμβουλος καθαριότητας Γιάννης Αληφραγκής, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, οι πρώην Αντινομάρχες κ.κ Παύλος Τριανταφύλλου, Κώστας Καρράς, η Επιχειρηματίας κ. Νανά Ανδριανοπούλου, ο επιλαχών Σύμβουλος κ. Νίκος Καλύβας, οι Δικηγόροι κ.κ Κώστας Μάκρας, Αγγελική Πετρογιάννη, ο υποψήφιος Διδάκτορας κ. Πέτρος Βιολάκης, ο Ηθοποιός κ. Αντώνης Ξεπαπαδάκος, η Γραμματέας των Κρητών Η ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Αντωνία – Μαρία Ντουντουνάκη, ο Μηχανικός κ. Κώστας Κόκκινος, ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Φωνής των Πειραιωτών", κ. Γιάννης Κανατσέλης, ο εκδότης της εφημερίδας "Αδούλωτη Μάνη", κ. Γεώργιος Δημακόγιαννης.

Η ομιλία του Ιστορικού, Φιλολόγου, Κριτικού και Λογοτέχνη κ. Σαράντου Καργάκου, για τις Αμφικτιονίες και την προσπάθεια που γίνεται στον Πειραιά ήταν άψογη και μας συγκίνησε.

Να είμαστε όλοι καλά να μαζευόμαστε τακτικά και να ανταλλάσουμε απόψεις πολιτισμού, εθίμων και ήθους.
 
Top