Με την Μαρσέιγ δεν ήταν έτοιμος, με την Άρσεναλ στάθηκε άτυχος και έτσι την πλήρωσε η Ντόρτμουντ. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τους Πρωταθλητές Γερμανίας και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Τα γκολ, τα στατιστικά, το "κλειδί" της αναμέτρησης και όσα πρέπει να διαβάσετε για το ματς.
Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Γερμανούς που ήθελαν τους τρεις βαθμούς και έφυγαν τελικά με τρία γκολ.
 Ο Κλοπ ζητούσε το 2 στα 2 στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως γυρνάει στην πατρίδα του δίχως βαθμό στις αποσκευές και πέφτοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.
Πως έγιναν όλα αυτά; Απλά οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τον καλό τους εαυτό και δεν τους στέρησε τίποτα η τύχη. Όπως σας προαναφέραμε, με την Μαρσέιγ ένα γκολ έκρινε το ματς, με την Άρσεναλ ένα δοκάρι, όμως απόψε (19/10) η αποφασιστικότητα, το πάθος και η τακτική των "ερυθρολεύκων" νίκησαν τους πάντες.
 Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι όμως λογάριασαν δίχως τον συμπατριώτη τους Χολέμπας, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Ο "τρομοκράτης" Τζιμπούρ που έγινε για πρώτη φορά σύνθημα και ο Μοδέστο έδωσαν τη πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο, που τον φέρνει στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί είναι τελευταίοι...
 Εξαιρετική η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας απλά τον ρυθμό και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάνσο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά, αρκεί να του βγει το παιχνίδι, όπως και σήμερα. Απόδειξη η εμφάνιση κόντρα στην πιο γρήγορη Ντόρτμουντ.
 Ταυτότητα αγώνα
 Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
Βοηθοί: Μπέρι Σίμονς (Ολλανδία), Ρομπ Φαν ντε Φεν (Ολλανδία)
Βοηθοί περιοχής: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία), Εντ Γιάνσεν (Ολλανδία)
Συνθέσεις
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.
 Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκεντογάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι.

Σκόρερ: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 79' Μοδέστο / 26' Λεβαντόβσκι

 
Top