Εικόνες ντροπής και σπασμένες μπασκέτες, ξηλωμένη περίφραξη και σκουπίδια στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιστορικής Λέσχης του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι... Η Ιστορική Λέσχη και οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι αποτελούν ένα μέρος της Σύγχρονης Αθλητικής Ιστορίας του Πειραιά. Εκεί γράφτηκαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Μπάσκετ, αφού μετά το 1949 αγωνιζόταν η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού στην οποία δέσποζαν τότε οι τεράστιες φυσιογνωμίες των Αδελφών Γιάννη και Αλέκου Σπανουδάκη.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο χώρος βιώνει την παρακμή και την εγκατάλειψη.
Σπασμένες μπασκέτες, ξηλωμένη περίφραξη, σκουπίδια, επισκέψεις περιθωριακών στοιχείων το βράδυ, περιττώματα ζώων, συνιστούν μία εικόνα ντροπής και προσβολής της Αθλητικής Ιστορίας του Πειραιά.


Με δεδομένη λοιπόν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο
Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, οφείλουμε όλοι οι Πειραιώτες να κάνουμε

κάτι να ξαναζωντανέψει ο χώρος.
Οι Αθλητικές εγκαταστάσεις της Λέσχης του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι πρέπει να επισκευαστούν να δοθούν προς χρήση στον Ολυμπιακό, αλλά να παραμείνουν ανοιχτές για Άθληση στην νεολαία του Πειραιά.
Μία συντονισμένη κίνηση με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Πειραιά, θα επιφέρει καρπούς ώστε να αναγεννηθεί ο χώρος στον οποίο γράφτηκε ιστορία.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ επανερχόμαστε μετά από δύο χρόνια αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν βρήκε ανταπόκριση.
Ποιος ξέρει;
Διαφεύγει της προσοχής από τους υπεύθυνους σε ποια κατάσταση βρίσκεται η Λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι ή μήπως η ανακαίνιση του χώρου έχει να κάνει με κάποια μεγάλα συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την συγκεκριμένη περιοχή;

 
Top