Μία εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ  μας σχετικά με τις εικόνες ντροπής με σπασμένες μπασκέτες, ξηλωμένες περιφράξεις και σκουπίδια στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, επισκεφθήκαμε τα γήπεδα που βρίσκονται δίπλα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Φαληρικό Όρμο...Αντιμετωπίσαμε την ίδια ακριβώς εικόνα με πολύ μεγάλες καταστροφές σε γήπεδα, περιφράξεις και αποδυτήρια, ενώ ένα γήπεδο Μπάσκετ έχει μετατραπεί σε χώρο αφόδευσης σκύλων, που οι ιδιοκτήτες τους μας προειδοποίησαν να μην μπούμε μέσα γιατί ίσως μας επιτεθούν.
Μπήκαμε σε κατεστραμμένα αποδυτήρια, λεηλατημένα από περιθωριακούς, ενώ εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός από παρατημένα άχρηστα παιχνίδια, χαλιά, τραπέζια και καρέκλες από μαγαζιά που λειτουργούν στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος βιώνει την παρακμή και την εγκατάλειψη. Ακριβώς απέναντι υπάρχει μία τεράστια σιδερένια περίφραξη από ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με τα σκάφη αναψυχής, η οποία δεν δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση για περίπατο δίπλα στην θάλασσα του Φαληρικού Όρμου.
Καταγγελίες για κλοπές και φθορές μας ανέφεραν και τα ποδοσφαιρικά Σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο Ποδοσφαίρου στην περιοχή.
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και οι γύρω Αθλητικές εγκαταστάσεις κόστισαν στον Ελληνικό Λαό οκτώ δις δραχμές το 1983. Το 2004 χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων φιλοξενώντας τους Αγώνες Βόλεϊ. Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού αρκετές συμβάσεις με Αθλητικούς Συλλόγους και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν την γύρω περιοχή μέσα στις Αθλητικές εγκαταστάσεις, βρίσκονται στον αέρα λόγω μη καταβολής ενοικίων που αντιστοιχούν σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
Η έλλειψη φύλαξης και η μη συντήρηση των εγκαταστάσεων, έχουν δημιουργήσει μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες επισκέπτες που περνούν καθημερινά.
Μήπως ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός πρέπει να δει το συγκεκριμένο πρόβλημα με ιδιαίτερη ευαισθησία και να το συμπεριλάβει στον νέο προϋπολογισμό για την ανακατασκευή Γηπέδων, αποδυτηρίων και την ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το ΣΕΦ;

http://www.pireasnews.gr
 
Top