Διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και την έφορο Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη, πραγματοποίησε, αυτή τη βδομάδα, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Πειραιώς & Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.
Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Πειραιά, ο Βουλευτής συζήτησε για τα προβλήματα της πόλης, όπως είναι το συγκοινωνιακό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση των έργων του τραμ και του μετρό που ταλανίζουν τους Πειραιώτες. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε επίσης, η αξιοποίηση της Πειραϊκής και του Μικρολίμανου και η ανάδειξή τους σε τουριστικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πόλο έλξης. Τέλος, οι δύο άντρες συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στο προσεχές διάστημα, για τα θέματα της πόλης τους.
Κατά τη συνάντηση με την έφορο Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, ο Κώστας Κατσαφάδος αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων που διαθέτει ο Πειραιάς και στην, κατά το δυνατόν, μεγαλύτερη αξιοποίησή τους. Όπως είπε, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος, δεν έχουμε  το δικαίωμα να στερήσουμε από ακόμα μια γενιά Πειραιωτών την αξιοποίηση της Πειραϊκής και του Μικρολίμανου, ως σημεία με τουριστικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Κάτι τέτοιο, εκτός από την προστιθέμενη αξία που θα δώσει στην περιοχή, θα δημιουργήσει και κίνητρα για νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο τόνισε, πως όλα αυτά, οφείλουν να γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στα αρχαία που διαθέτει η πόλη. 

 
Top