Αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη τύπου του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ. «Αμετανόητο», «αναξιόπιστο» και «αλαζόνα» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνστντίνου ενώ ο ΣΥΝ με ανακοίνωση υποστηρίζει ότι το «μόνο σαφές από τη συνέντευξη τύπου είναι η διετής κορύφωση της άγριας πολιτικής λιτότητας απέναντι στους εργαζόμενους και στους οικονομικά αδύνατους».«Κατώτερο των προσδοκιών» τον χαρακτηρίζει το ΛΑΟΣ ....
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή ως «αμετανόητο» για την πολιτική του, «αναξιόπιστο» για το μέλλον της χώρας και «αλαζόνα» ενώ τόνισε ότι με τις απαντήσεις έδειξε έλλειψη κοινής λογικής.
«Για τον κ. Καραμανλή, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν όσα ο ίδιος ή οι κοινωνικοί εταίροι ή τα κόμματα,που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει και ποτέ ο ίδιος» σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο για να δώσουν τρίτη ευκαιρία στον κ. Καραμανλή».
«Με τις απαντήσεις του, απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματός του,προσπαθώντας να διασφαλίσει την θέση του μετά τις εκλογές. Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες, ζητούν μια κυβέρνηση με όραμα και σχέδιο, μια κυβέρνηση που θα στηρίζει το κοινωνικό κράτος και τους πολίτες, θα στηρίζει την ανάπτυξη και θα δώσει στην Ελλάδα ισχυρή φωνή στο εξωτερικό. Αυτή θα είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Αντιδράσεις είχαμε και από το ΣΥΝ, όπου με ανακοίνωση δηλώνει:
«Το μόνο σαφές από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού είναι η διετής κορύφωση της άγριας πολιτικής λιτότητας απέναντι στους εργαζόμενους και στους οικονομικά αδύνατους.
Το στοίχημα για τις επερχόμενες εκλογές, στις οποίες οδηγήθηκε η ΝΔ μέσα από την κατάρρευση της πολιτικής της, είναι η αλλαγή πορείας του τόπου και η ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είτε αυτές υπηρετούνται από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ το οποίο αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτικές προτάσεις.
Η αποφασιστική ενίσχυση της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς μπορεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας κοινωνικής ασπίδας απέναντι στη νέα πολιτική λιτότητας αλλά και στο να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη χώρα».
Το κόμμα του ΛΑΟΣ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Ο κ. Καραμανλής ήταν κατώτερος των προσδοκιών των απελπισμένων βουλευτών του και της απογοητευμένης συρρικνωμένης βάσης του κόμματός του. Με αναμασήματα ετών, στις ψευδαισθήσεις και ύβρεις, προσπάθησε να πείσει ότι διατηρεί την υπεροχή. Η, εν γένει, παρουσία του ήταν πολιτικά οικτρή. Σε προσωπικό τόνο, θα του έλεγα: "Κώστα, σήκω από το καναβάτσο"».
Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι «Και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το θύμα είναι πάντα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Έρχεται αντιλαϊκή θύελλα συνεχόμενη και όχι διάρκειας δύο χρόνων, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός έχει το λόγο».
Παράλληλα, το κόμμα, με δεύτερη ανακοίνωση, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Όπως αναφέρει, «ήταν το μόνο κόμμα που έθεσε και στις τρεις προηγούμενες εκλογικές μάχες το ζήτημα του ντιμπέιτ, υπογραμμίζοντας ότι είναι αντίθετο με τη διεξαγωγή παράλληλων μονολόγων. Τότε εκώφευσαν και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
«Το ΚΚΕ επανέρχεται στο θέμα:
1. Το ντιμπέϊτ πρέπει να διεξαχθεί με τη συμμετοχή των επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τηλεμαχία, μόνο μεταξύ των Καραμανλή - Παπανδρέου, σημαίνει το διαχωρισμό των κομμάτων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και είναι ανισότιμη.
2. Το ντιμπέϊτ πρέπει να διεξαχθεί με όρους που θα καθιστούν τη συζήτηση ουσιαστική, θα περιέχει ίδιες ερωτήσεις σε όλους, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα ανταπάντησης.
3. Σε περίπτωση που υπάρξει μία επανάληψη των προηγούμενων ντιμπέϊτ ή παραλλαγής τους, θα βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την κυρίαρχη γνώμη - και την πλειοψηφία των δημοσιογράφων - που τα έχουν απορρίψει ως παράλληλους στημένους μονολόγους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.