Στην είσοδο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα αλλά και στη λεωφόρο Λαυρίου, εξελίσσονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σκηνές βίας με τους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή της χωματερής στην περιοχή τους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να εμποδίσουν τις εργασίες και να εισέλθουν στον χώρο όπου θα φτιαχτεί ο νέος ΧΥΤΑ.

Τα ΜΑΤ δεν τους το επέτρεψαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πετροπόλεμος αλλά και συγκρούσεις σώμα με σώμα. Γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στις έξι το απόγευμα σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στο μπλόκο που έχουν στήσει οι κάτοικοι στη λεωφόρο Λαυρίου, η οποία παραμένει κλειστή.

Κάτοικοι έριξαν μολότοφ εναντίον των διμοιριών, ενώ όταν έπεσε στο σκοτάδι ανέβηκαν στους γύρω λόφους και πυροβολούν με καραμπίνες στον αέρα για εκφοβισμό. Επίσης, κατασχέθηκαν 15 μολότοφ και μπιτόνια με βενζίνη.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος του Alter, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα από άνδρα των ΜΑΤ και έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία παραμένουν στο σημείο 400 άτομα, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι εργασίες για την κατασκευή είναι παράνομες καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει χαρακτηρίσει το χώρο αρχαιολογικό και έχει απαγορεύσει κάθε εργασία.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



 
Top