Ως απαράδεκτη κρίνεται η ενέργεια της Αντιπεριφέρειας Πειραιά να προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την δημιουργία, εντός του χώρου του λιμανιού του Πειραιά, αναθηματικής στήλης προς τιμήν των προσφύγων που έφτασαν στον Πειραιά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. 
Το μνημείο λέγεται ότι θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα επιλεγεί στο λιμάνι του Πειραιά, κατά προτίμηση σε κάποιο από τα σημεία στα οποία αποβιβάστηκαν οι πρόσφυγες. 
Αυτό φανερώνει μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο Δήμος Πειραιά ο οποίος κρίνεται και ως ο πλέον αρμόδιος να επιλέγει τα μέρη στα οποία πρέπει να τοποθετούνται τα διάφορα μνημεία της πόλης, γιατί και το λιμάνι είναι μέρος αυτής της πόλης. 
Άρα έπρεπε, αφενός να ενημερωθεί και να συμμετάσχει και αφετέρου το μνημείο να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο της πόλης για να το βλέπουν οι δημότες και να θυμούνται από τη μια και για να γίνονται τιμητικές εκδηλώσεις. 
Η όλη υπόθεση φαίνεται να συνεχίζει μια κόντρα που υπάρχει μεταξύ Δημάρχου και ΟΛΠ, στην οποία φαίνεται να παίρνει μέρος και η Αντιπεριφέρεια και να χωρίζεται η πόλη σε δύο στρατόπεδα, πράγμα που δεν θα ωφελήσει καθόλου τη σημερινή δύσκολη κατάσταση. 
Το ίδιο πιστεύεται ότι έγινε και με την υπόθεση της ανάδειξης της κινηματογραφικής ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον Βαρβάκη, που έγινε στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ και ήταν επιδεικτικά απών όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και ο Δήμαρχος, φυσικά. 
Δε γνωρίζουμε αν υπάρχουν πολιτικές κόντρες σ’ όλες αυτές τις ενέργειες αλλά καλό θα είναι να σταματήσουν και να συνεργαστούν όλοι στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη κάθε τομέα του Πειραιά. 
 Μαρία Αποστόλου
http://fonipeiraioton.blogspot.gr/
 
Top