Σεβόμενοι την διαχρονική θρησκευτική και ιστορική συνείδηση του από χιλιάδων χρόνων φιλόθεου λαού μας, εδώ στο πρώτο λιμάνι της χώρας, μετά βδελυγμίας καταδικάζουμε το απόλυτα εμετικό θεατρικό έργο "Corpus Christi", που διακωμωδεί και προσβάλλει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, τα πιστεύω μας, την ίδια μας την θεοειδή ανθρωπίνη υπόσταση. 
Εν ονόματι της ελευθερίας του Λόγου, της Τέχνης και της Δημοκρατίας, δεν μπορείς να βιάζεις την ψυχή, τα ιερά και τα όσια των συνανθρώπων σου. Να χλευάζεις αδιαντρόπως την θρησκευτική του πίστη όποια κι αν είναι αυτή. 
Ειδάλλως, είναι αναπόφευκτο να έχεις και τις συνέπειες, όπως π.χ. πριν χρόνια όταν προεβλήθη το έργο του Μάρτιν Σκορτσέζε, είτε τώρα στο "ναό της Τέχνης” και της υποκουλτούρας, στην αποθήκη "Χυτήριο". 
Η νοσηρή φαντασία, ο Μηδενισμός και ο ψυχοπαθολογικός εγωκεντρισμός δεν μπορούν να "βαπτίζουν" ως Τέχνη κανένα ανοσιούργημα που να βλασφημεί τον Θεάνθρωπο Ιησού, να ευτελίζει τα ευλογημένα ανθρώπινα αναπαραγωγικά όργανα αλλά και σύνολη την ανθρωπίνη φυσιολογία και οντολογία. 
Είναι προφανές το τι θα συνέβαινε, αν κάποιο ανάλογο έργο επροβάλετο σε μια γειτονική Μουσουλμανική χώρα, ή καλύτερα, αν θα τολμούσε κάποιος να διανοηθεί να πράξει κάτι παρόμοιο, εν ονόματι της...Τέχνης. 
Στην πατρίδα μας που χρόνια τώρα βάλλεται πανταχόθεν, διασύρεται, βιάζεται και ποδοπατείται πολιτικά και πνευματικά, τα ελληνοχριστιανικά μας ιδεώδη οφείλουμε να τα κρατήσουμε στη ζωή μας ως σημαία, ως λάβαρο και ως οδηγό μας, ειδικώτερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε! Γιατί όταν μία κοινωνία λεηλατείται και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, τότε, για να θεωρείται υγιής, θα αναγκάζεται να "κατεβαίνει" και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να υπερασπιστεί αυτό που δεν τολμούμε να προστατεύσουμε όλοι "εμείς" που έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον, τις αξίες και τις παραδόσεις μας, την ευημερία του λαού μας, το ίδιο το Σύνταγμά μας. Όταν λοιπόν, η συνταγματικώς προστατευομένη ανεξιθρησκεία, καταστρατηγείται, τότε θα προάγεται όχι η κοινωνική ειρήνη και συνοχή, αλλά η βλασφημία και η εμφυλιοπολεμική έριδα. 
Τότε όχι μόνο θα παρατηρούμε κρούσματα αναρχίας, αλλά ίδια η "αναρχία" θα επιβάλλει αυτό που δεν είμαστε εμείς ικανοί να υπερασπίσουμε, όλοι εμείς οι λεγόμενοι αιρετοί άρχοντες. 
Δηλαδή την προάσπιση των ηθών και των αξιών αλλά και αυτόν το νόμο του ιδίου του Κράτους. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Top