Η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού και τα μέτρα στήριξης των σπουδαστών, είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.
Στην ερώτηση, ο κος Κατσαφάδος, επισημαίνει πως απαιτείται μία ολοκληρωμένη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία για τις σχολές, αλλά και γενικότερα για τη ναυτική εκπαίδευση, την αναβάθμιση των σπουδών και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και τις ναυτιλιακές εταιρείες.
Ο βουλευτής, τονίζει την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, που έχει οδηγήσει είτε σε πλημμελή λειτουργία των σχολών, είτε σε αναβολή της έναρξης μαθημάτων, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στα Χανιά, όπου τα μαθήματα δεν έχουν αρχίσει ακόμα.
«..Στα προβλήματα αυτά πρέπει να προστεθεί και η δύσκολη οικονομική συγκυρία που αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο για πολλούς σπουδαστές και τις οικογένειες τους. Επισημαίνω ότι εδώ και ένα χρόνο έχει διακοπεί η δωρεάν σίτιση των σπουδαστών, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα καταβολής μειωμένου εισιτηρίου στις συγκοινωνίες, όπως άλλοι φοιτητές.
Κατόπιν των ανωτέρω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την κάλυψη των κενών, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, των σχολών του Εμπορικού Ναυτικού.
  2. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την στήριξη των σπουδαστών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα; Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η επαναφορά της κάλυψης του κόστους σίτισης; Προτίθεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να προωθήσει την έκδοση σπουδαστικής κάρτας μειωμένου εισιτηρίου στις συγκοινωνίες (το γνωστό πάσο) για τους σπουδαστές των σχολών του Εμπορικού Ναυτικού;

Ο ερωτών βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων
 
Top