ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ: "Δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου να κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

Σχετικά με ερώτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη, λόγω των έργων του ΤΡΑΜ, στη Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απάντησε:
«Δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου να κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Υπεύθυνη γι΄ αυτό είναι η Τροχαία, όταν εμπλέκεται λεωφορειόδρομος, λεωφορεία, ο «Ο.Α.Σ.Α». Ο Δήμος ενημερώνεται, λέει τη γνώμη του, δεν μπορεί να την επιβάλει πάντα. Είναι προφανές αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Επιστήμονες προτείνουν τις αλλαγές κι όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος που δεν είναι συγκοινωνιολόγος.

Οι ρυθμίσεις που γίνονται στην πόλη τώρα είναι υποχρεωτικές και δεν είναι και καλές, π.χ. όταν καλέσεις κάποιον από το λιμάνι να βγει από την πόλη παίρνοντας τη Β΄ Μεραρχίας, κατεβαίνοντας στο Πασαλιμάνι, παίρνοντας τη Λαμπράκη και να βγει από Τζαβέλα, είναι ένας πολύ μεγάλος κύκλος. Παρ’ όλα αυτά  είναι μονόδρομος. Είχα πει εδώ πριν περίπου δεκαπέντε μέρες σε μια συνέντευξη, ότι θα δυσκολέψει η κατάσταση αυτό το δίμηνο. Γιατί με το κλείσιμο της Ομηρίδου Σκυλίτση, από τρεις λωρίδες σε μία, έχει φρακάρει όλος ο Πειραιάς.

Γι’ αυτό κάναμε αυτή την έκτακτη σύσκεψη χθες. Ήταν ο Διοικητής της Τροχαίας, ήταν η ανάδοχος εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ», ήταν η «ΤΡΑΜ Α.Ε.» , ήταν ο «Ο.Α.Σ.Α.», ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ήμουνα εγώ κι ήταν και καταστηματάρχες της Εθνικής Αντιστάσεως, επειδή εκεί έχουμε κάποια εξειδικευμένα θέματα, που δεν  είναι της παρούσης. Βγήκανε κάποιες εναλλακτικές διαδρομές. Αυτές πιστεύω ότι είναι μικρή «ασπιρίνη» για το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε. Όπως είπα και την άλλη φορά υπομονή. Ο χρόνος είναι, ότι 25 Μαΐου θα ανοίξει από τη Λαμπράκη το γεφυράκι που βγαίνει στην Ομηρίδου Σκυλίτση, προς τη Τζαβέλα, άρα θα βελτιωθεί η όλη κατάσταση και 23 Ιουλίου μας έχουν πει ότι θα παραδοθεί η Ομηρίδου Σκυλίτση, το κομμάτι αυτό που μας ταλαιπωρεί. Είπα ότι ίσως φτάνοντας στο τέλος θα κορυφωθεί κι η ταλαιπωρία. Άρα το ευοίωνο, αυτό που μας δίνει αισιοδοξία είναι ότι τελειώνουμε με αυτή την πεντάχρονη περίπου ταλαιπωρία. Περιθώριο για πολλές τροποποιήσεις στις μελέτες δεν υπάρχουν».   
 
Top