ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ.:
"Οι μηχανισμοί ελέγχου των τιμών θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν
ΠΙΕΖΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Άξιος Πρωταθλητής ο θρύλος"
Συνεντεύξη στον Σταύρο Λιλόγλου
Με το μεγάλο έργο που έχει επωμισθεί και φέρνει σε αίσιο πέρας , ο Γιάννης Τράγακης, δεν είναι παράλογο που αυτή τη στιγμή θεωρείται ως ένας από τους πλέον δραστήριους βουλευτές, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους.
Ο Γιάννης Τράγακης είναι πρώτα από όλα άνθρωπος μ ε ευαισθησίες και δυναμική που πραγματικά σε φέρνουν κοντά του από την πρώτη στιγμή και σε κερδίζουν.
Είναι δεξί χέρι του Καραμανλή και χαίρει άκρας εκτίμησης και από αντιπάλους, τους οποίους σεβέται και τιμά. Η πολύχρονη πείρα του σ πολιτιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα ακόμα και στα αθλητικά το έχουν καταστήσει Νέστωρα με αποτέέσμα να τον συμβουλεύονται οι πάντες.
Εμείς τον συναντήσαμε και κταγράψαμε τις απαντήσεις που έδωσε σε δυό επίκαιρες ερωτήσεις μας:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάμε καταρχήν στο θέμα του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος. Είναι κάλπικο το πρωτάθλημα;

«Γιάννης Τραγάκης»: Όχι, το πρωτάθλημα δεν είναι κάλπικο.Ο Ολυμπιακός είναι άξιος πρωταθλητής. Θα σας πω, όμως, ευθέως την άποψη μου. Αυτό το πρωτάθλημα, μου είχε αφήσει στο τέλος μια πικρή γεύση. Μέχρι την τελευταία Κυριακή το βράδυ και τις δηλώσεις Ριβάλντο. Κοιτάξτε, οι κανόνες φτιάχνονται για να τηρούνται και δεν είναι η πρώτη φορά που αφαιρούνται βαθμοί από ομάδες. Μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει τίτλο σε στρίψιμο δεκάρας. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, η λυσσαλέα αντίδραση όλων των άλλων ομάδων να υπερασπιστούν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, αντιλαμβάνεστε ότι κινητοποίησε άλλα αντανακλαστικά. Θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο για τον Ριβάλντο. Η συμπεριφορά του δεν συνάδει με το ποδοσφαιρικό του μέγεθος. Διότι, ο Ριβάλντο είναι ένας παγκόσμιος ποδοσφαιριστής, δεν ανήκει ούτε σε χώρα ούτε σε ομάδες. Παρόλαυτα, την τελευταία Κυριακή το βράδυ στη συνέντευξη του, έδειξε μια ανεξήγητη εμπάθεια. Έχω την αίσθηση, ότι η πικρία του πηγάζει από το γεγονός ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του. Εν πάση περιπτώσει, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα λεγόμενα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα θέλω να απευθυνθώ στον βουλευτή της Β' Περιφέρειας του Πειραιά. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα. Με πόση αισιοδοξία βλέπει το μέλλον αυτός ο κόσμος, κ. Τραγάκη, όταν ακούει τον κ. Γκαργκάνα να λέει αυτά που λέει, όταν χάνει κάθε μέρα την αγοραστική του δύναμη, όταν οι αυξήσεις είναι πολύ μικρές, όταν δεν βγαίνει;

«Γιάννης Τραγάκης»: Βάλατε το δάχτυλο επί τον τύπο τον ήλων. Καταρχήν, η περιφέρεια μου δεν είναι προβληματική, όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν. Είναι μια περιοχή με συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις. Σήμερα, επισκέφθηκα μερικές λαϊκές της περιφέρειας μου και παρατήρησα μια υποβόσκουσα διαμαρτυρία όσον αφορά την ακρίβεια. Νομίζω ότι, αυτή τη στιγμή, είναι το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Έχω την αίσθηση, ότι οι μηχανισμοί ελέγχου των τιμών θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν, διότι ας μην έχουμε αυταπάτες. Οι τιμές δεν ανεβαίνουν με το ίδιο ασανσέρ που ανεβαίνουν οι μισθοί και οι συντάξεις. Οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι δυσκολεύονται περισσότερο από όλους. Γι' αυτό τον λόγο, έχω πιέσει το κόμμα μου και την κυβέρνηση να σκύψουμε με στοργή στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων. Μην ξεχνάτε, ότι και στις τελευταίες εκλογές οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας, συνοικίες με τα περισσότερα προβλήματα, είναι εκείνες που έδωσαν το ισχυρό προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία.
 
Top