ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ, ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ:
Ο καθένας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε το ΠΑΣΟΚ να επανακτήσει το κύρος του.
Η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προστατεύσει τον Αθλητισμό από την μάστιγα του Ντόπινγκ.Πρέπει να θεσπιστεί κώδικας αθλητικής και προπονητικής δεοντολογίας.
Το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στέλνει τις γυναίκες στο εκτελεστικό «απόσπασμα».
Πρέπει να γίνει επιτέλους συστηματική τακτοποίηση και αναδάσωση του όρους Αιγάλεω.
Ο Δ. Λιντζέρης είναι ένας βουλευτής που έχει αναδειχτεί από τα σπλάγχνα της Β΄ Πειραιά. Ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές της Νικαίας και έχει αφιερώσει την ζωή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν την Β΄ Πειραιά. Το εποικοδομητικό του έργο και η δράση του τον έχουν καθιερώσει στην συνείδηση των πολιτών της περιφέρειας του ως έναν από τους πλέον δραστήριους βουλευτές, με διαρκή αγώνα και προσφορά στα θέματα που τους αφορούν. Είναι καταξιωμένος επιστήμονας με ευαισθησία τόσο για τα κοινωνικά, όσο και τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα. Εμείς τον συναντήσαμε και καταγράψαμε τις θέσεις του σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας.
Συνέντευξη στον Σταύρο Λιλόγλου
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως φτάσαμε από την dreamteam στο σκάνδαλο του ντόπινγκ;
Μετά το 2004 όλα έμειναν χαλαρά, ανεξέλεγκτα, σχεδόν στην τύχη τους. Για 4 χρόνια η Κυβέρνηση δεν έχει συμβάλει στην ασπίδα της πολιτείας ενάντια στη φαρμακοδιέγερση στο παραμικρό. Ούτε με ένα άρθρο νέου νόμου, ούτε με ένα εργαστήριο αντι –ντόπινγκ. Αντίθετα υποβαθμίζει όσα υπήρχαν επί ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή μάλιστα που το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής «κιτρινίζει» στα συρτάρια των υπουργείων, ο αθλητισμός στο σύνολο του υποχρηματοδοτείται. Καμιά πρωτοβουλία για την ανάδειξη του προβλήματος και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
ΕΡΩΤΗΣΗ :Ως εισηγητής του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ σήμερα, ως μέλος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής κι ως αντιπρόεδρος της επιτροπής αντιντόπινγκ του ΠΑΣΟΚ το 2005, πείτε μας ποιες ήταν κι είναι οι προτάσεις του κόμματος σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος;
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προτάσεις το 2005 οι οποίες έχουν ισχύ μέχρι σήμερα.Δημιουργία μόνιμου διεθνούς φόρουμ στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.Θέσπιση ειδικής νομοθετικής προστασίας για τη γυναίκα, μητέρα , αθλήτριαΒελτίωση των κριτηρίων για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού.Διαμόρφωση κώδικα αθλητικής και προπονητικής δεοντολογίας.Ίδρυση ειδικού δικαστηρίου του «αθλοδικείου» ως ειδική δικαιοδοσίαΣύσταση εθνικού συμβουλίου ή και ανεξάρτητης αθλητικής αρχής.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτά για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Με τον ερασιτεχνικό τι γίνεται;
Οι ερασιτέχνες αθλητές, στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που ασχολούνται με ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, οι περισσότεροι ενεργούν από περίσσεια ψυχής, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και στην ουσία έχουν ρόλο παιδαγωγού.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο απόηχος του 8ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ; Υπήρξαν στόχοι, με πρότυπα από το παρελθόν;
Με νοσταλγία έρχεται στο νου μας η μορφή ενός μεγάλου ηγέτη, του Ανδρέα Παπανδρέου κι ενός μεγάλου συνθήματος «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα πατριωτικό και δημοκρατικό. Είναι κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα αυτά δεν είναι αναμνήσεις από το παρελθόν. Είναι μόνιμοι στόχοι προς κατάκτηση.Πρέπει πάντα τα έργα να είναι συνεπή προς τους λόγους. Πρέπει η αξιοπιστία ν αποτελεί προμετωπίδα σε κάθε λόγο και σε κάθε έργο. Είναι η εποχή, της ανάληψης της συλλογικής και ατομικής ευθύνης. Καθένας από εμάς οφείλει να συμβάλλει όσο μπορεί και ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται, στις προϋποθέσεις ανάκαμψης του κινήματος μας. Να απαλλαγούμε από τη λογική που λέει ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και να συστρατευτούμε σε μια κατεύθυνση συλλογικής δράσης. Ο καθένας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε το ΠΑΣΟΚ να επανακτήσει το κύρος του.Η λύση πρέπει να δοθεί από το ΠΑΣΟΚ. Από το μεγάλο ενωμένο και συνεπές ΠΑΣΟΚ. Από ένα ΠΑΣΟΚ απαλλαγμένο από τη Σκύλλα του ελιτισμού και τη Χάρυβδη του λαϊκισμού. Από ένα ΠΑΣΟΚ που έχει μια μεγάλη δια χωριστική γραμμή από τη Ν.Δ. και τη συντήρηση. Και που μόνο σα ζοφερό και εφιαλτικό αστείο θα ακούγεται η πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Από ένα ΠΑΣΟΚ που δε θα έχει ανάγκη να αλώνει χείρα επαιτείας προς το συνασπισμό ή τις άλλες δυνάμεις. Από ένα ΠΑΣΟΚ που λέει ΝΑΙ στις προγραμματικές συνεργασίες και συγκλίσεις αλλά δεν θα έχει ανάγκη από ξένα δεκανίκια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο ασφαλιστικό. Ποιοι πλήττονται περισσότερο;
Το μαύρο νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό, δεν προκαλεί μόνο οργή αλλά και απορία για τη σκοπιμότητά του. Κι αυτό γιατί δε διαφαίνεται κανένα ορατό, σημαντικό κοινωνικό όφελος. Δεν αποσκοπεί δηλαδή στην οικονομική ανακούφιση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό το νομοσχέδιο στέλνει τις γυναίκες στο εκτελεστικό απόσπασμα, αφού πρέπει να εργαστούν 5 επιπλέον έτη για να τεκμηριώσουν δικαίωμα σύνταξης, η οποία μάλιστα θα είναι και 40% μικρότερη. Δεν προστατεύει ούτε καν τις μητέρες ανηλίκων τέκνων. Τορπιλίζει το θεσμό της οικογένειας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως βουλευτής της β΄ Πειραιά τι θα προτείνατε για μια περιφέρεια με νέο πρόσωπο;
Πολύ επιγραμματικά θα πω :
1. Συστηματική τακτοποίηση και αναδάσωση του όρους Αιγάλεω
2. Ανάπτυξη Σαλαμίνας, Δημιουργία μουσείου στο χώρο του τύμβου των Σαλαμινομάχων
3. Ανάπλαση προσφυγικών κατοικιών
4. Επέκταση του ΜΕΤΡΟ στους Δήμους της β΄ Πειραιά
5. Απομάκρυνση φυλακών Κορυδαλλού
6. Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων
7. Ολοκλήρωση των διαδικασιών βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια
8. Υπογειοποίηση της οδού Γρ. Λαμπράκη στο ύψος του εμπορικού κέντρου του Κορυδαλλού και του Γηπέδου της Νεάπολης.
 
Top