ΛΑΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ, τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:
Όχι στην δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων στο Κερατσίνι.
Ο κ. Μελάς εμπαίζει τους Κερατσινιώτες για το κέντρο υγείας στο Κερατσίνι. Στον «αέρα» η κατασκευή του!
Σε μυστικές διαπραγματεύσεις ο κ. Μελάς με την ΔΕΗ, για την συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας της, στο Κερατσίνι.
Συνέντευξη στον Σταύρο Λιλόγλου
Θεωρείται ως ένας από τους πλέον δραστήριους και έμπειρους πολιτικούς της πόλης του Κερατσινίου. Με την πολύχρονη πείρα του και το εποικοδομητικό έργο του, τόσο στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, όσο και στα δημοτικά δρώμενα, ο Κάνελλος Λάλος έχει την δυναμική να ηγηθεί της δημοτικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ, στην πόλη του Κερατσινίου, στις εκλογές του 2010.Είναι θερμός υποστηρικτής των δημοκρατικών διαδικασιών και οι θέσεις του αποτελούν βαρόμετρο για τους δημότες του Κερατσινίου. Εμείς τον συναντήσαμε και καταγράψαμε τις θέσεις του σε τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις ,που αφορούν μείζονα θέματα, για τον δήμο του Κερατσινίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Φημολογείται έντονα, ότι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής του κ. Φ. Μελά , είναι η κατασκευή μια μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης απορριμμάτων 2000 τ.μ., σε ιδιοκτησία του δήμου, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων global grants. Ποια είναι η τοποθέτηση σας για αυτό το έργο και τι επιπτώσεις θα έχει στο περιβάλλον και στην υγεία των δημοτών;
ΛΑΛΟΣ Κ.: Πιστεύω, επειδή έχω εικόνα το τι σημαίνει μονάδα ανακύκλωσης και επειδή έχω επισκεφτεί και στην Ευρώπη κάποιες τέτοιες μονάδες, έχω την άποψη ότι αν δημιουργηθεί τελικά αυτή η μονάδα στο Κερατσίνι θα έχουμε μια ακόμη πηγή μόλυνσης και προβλημάτων στον δήμο μας. Άλλωστε έχω ρωτήσει σε δημοτικό συμβούλιο τον δήμαρχο κ. Φ. Μελά, χωρίς όμως να λάβω απάντηση, αν έχει ολοκληρωμένη πρόταση και εικόνα σε ποιο χώρο θα γίνει αυτό και τι μονάδα ανακύκλωσης θα είναι αυτή, γιατί πολύ φοβάμαι ότι αν θα γίνει τελικά αυτό θα γίνει μονάδα ανακύκλωσης απορριμμάτων σε χώρο του Κερατσινίου και πιθανότατα στο Σχιστό, επιβαρύνοντας δραματικά το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση την υγεία των δημοτών του Κερατσινίου, μειώνοντας ταυτόχρονα και το βαθμό φιλικότητας της πόλης μας προς τα παιδιά. Προσωπικά πιστεύω, ότι ένα τέτοιο έργο θα λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ της περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης της περιοχής και θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στις ήδη επιβαρυμένες περιβαλλοντολογικές συνθήκες του Κερατσινίου και δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να μην δημιουργηθεί στο Κερατσίνι μας μια ακόμη εστία μόλυνσης, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σας για το κέντρο υγείας αστικού τύπου στο Κερατσίνι; Σε παλιότερες δηλώσεις σας έχετε τονίσει ότι δεν αποτελεί επιτυχία του κ. Φ Μελά. Ο ΟΛΠ Α.Ε. θα παραχωρήσει τελικά τον χώρο στο δήμο Κερατσινίου ώστε να υλοποιηθεί το έργο;
ΛΑΛΟΣ Κ.: Ο δήμαρχος Κερατσινίου πραγματοποίησε εκδήλωση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου υγείας για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, παρουσία και του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου. Οργάνωσε μια ακόμη κομματική φιέστα όπως συνηθίζει. Πρόκειται για πραγματική κοροϊδία και εμπαιγμό των Κερατσινιωτών. Έγινε εκδήλωση για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή του κέντρου υγείας, όταν προγραμματική σύμβαση για το ίδιο αντικείμενο είχε υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2004!Πρόκειται για Σύμβαση που υπογράφτηκε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Δημαρχίας Δ. Σαραφόγλου, την οποία στην συνεχεία η Κυβέρνηση της ΝΔ πάγωσε για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους. Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Μελάς είχε καταψηφίσει την Προγραμματική Σύμβαση, όταν το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου τον Ιανουάριο του 2003. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον κ. Μελά. Είναι φανερό ότι ζούμε προσπάθειες υποτίμησης της νοημοσύνης μας, στιγμές ντροπής για τα δημοτικά δρώμενα.Επιπροσθέτως ο κ. Μελάς έχει αποκρύψει από το δημοτικό συμβούλιο και από το λαό του Κερατσινίου ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. δεν παραχωρεί τελικά τον χώρο των 5 στρεμμάτων , ο όποιος είχε εγκριθεί αρχικά να παραχωρηθεί στο δήμο Κερατσινίου, για την κατασκευή του κέντρου υγείας. Αντί αυτού του χώρου ο ΟΛΠ Α.Ε. προτείνει ως εναλλακτική λύση για τη δημιουργία του κέντρου υγείας, το χώρο που βρίσκεται στην περιοχή «ΓΥΑΛΑΔΙΚΑ», ο οποίος όμως έχει νομικά προβλήματα που ματαιώνουν τουλάχιστον προς το παρόν την δημιουργία του κέντρου υγείας. Επιπλέον ο ΟΛΠ Α.Ε. για να παραχωρήσει αυτό τον χώρο ζητεί ουσιαστικά από τον δήμο Κερατσινίου, να παραιτηθεί από τις αντισταθμιστικές εισφορές, τις οποίες έχει δικαίωμα να λάβει από τον ΟΛΠ Α.Ε.Το Κέντρο Υγείας πρέπει βέβαια να κατασκευαστεί,αν και δυστυχώς οι τακτικισμοί, το μικροκομματικό πνεύμα και η χρονοτριβή έχουν θέσει την υλοποίηση του εν αμφιβόλω. Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας συνολικά για την Β΄ Πειραιά. Για αυτό παλέψαμε, όταν ο κύριος Μελάς και η Κυβέρνηση της ΝΔ το έθαβαν. Αυτό που δε θα περάσει όμως, είναι η κοροϊδία ενός δημάρχου που αναλώνεται σε φιέστες κρύβοντας το ένοχο πολιτικό παρελθόν του, την υπονόμευση των προσπαθειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και την αδυναμία του.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πριν λίγο καιρό είχαμε κινητικότητα στο θέμα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Ποια είναι η γνώμη σας;
ΛΑΛΟΣ Κ.:Ο κ. Μελάς έφερε στο δημοτικό συμβούλιο και ψήφισε με την δημοτική του ομάδα , υπέρ της υπογραφής νέας συμφωνίας με την ΔΕΗ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, χωρίς να θέσουν καθόλου το αίτημα για τερματισμό της λειτουργίας του εργοστασίου.Ως επιχείρημα ο κ. Μελάς πρόβαλε τις υποσχέσεις της ΔΕΗ για την παραχώρηση έκτασης της για την κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου και την απόδοση 925.000 ευρώ. Όμως οι παροχές αυτές προβλέπονταν ήδη στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ δήμου Κερατσινίου ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείου Ανάπτυξης και ΔΕΗ. Η ΔΕΗ μάλιστα βάσει του ίδιου Πρωτόκολλου, δεχόταν ότι το εργοστάσιο της στο Κερατσίνι έπρεπε να πάψει να λειτουργεί από το 2006. Ο κ. Μελάς με αυτήν την υπογραφή της νέας συμφωνίας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης μας και του περιβάλλοντος. Αποκαλύφθηκε δε, ότι ο κ. Μελάς βρισκόταν επί ένα χρόνο σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό το δημοτικό συμβούλιο και ο λαός του Κερατσινίου.
Ερώτηση: Ένα μήνυμα για τους συμπολίτες σας στο δήμο του Κερατσινίου;
ΛΑΛΟΣ Κ.: Είναι γεγονός ότι η επί μακρόν περιβαλλοντολογική υποβάθμιση της περιοχής μας, η άναρχη δόμηση, οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο μειώνουν αισθητά το βαθμό φιλικότητας της πόλης μας προς τα παιδιά. Πιστεύοντας ότι η ευημερία των παιδιών μας αποτελεί δείκτη μιας υγιούς, δημοκρατικής κοινωνίας αλλά και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, είναι καθήκον μας ως ενεργών πολιτών αλλά και ως γονιών να αναλογιστούμε πόσο φιλικός είναι ο δήμος του Κερατσινίου για εμάς και τα παιδιά μας. Προσκαλώ όλους τους συνδημότες μου σε έναν κοινό αγώνα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας .Το τέλμα και η αδιαφορία στην οποία έχει καθηλώσει το Κερατσίνι η δημαρχία του κ. Μελά, πρέπει να λάβει τέλος, προτού να είναι πολύ αργά για την πόλη μας. Χρωστάμε στα παιδιά μας να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε σε ένα καλύτερο Κερατσίνι.
 
Top