Ένας στους δύο πολίτες κρίνει "ανούσιες" τις συζητήσεις στη Βουλή.

Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

Δεν φαίνεται να κερδίζει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των πολιτών ο κοινοβουλευτικός διάλογος σύμφωνα με στοιχεία από δημοσκόπηση της Kappa Research, αφού το 47% των πολιτών θεωρεί ότι οι συζητήσεις που γίνονται δεν είναι ουσιαστικές και δεν συντείνουν στο να λυθούν σωστά τα προβλήματα.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό της Βουλής, διεξήχθη με τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στις οποίες πήραν μέρος συνολικά 5.438 άνθρωποι άνω των 18 χρόνων το διάστημα Απριλίου- Μαΐου 2008 από 13 περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόνον το 12,4% των ερωτηθέντων κρίνει πως ο διάλογος που αναπτύσσεται στο Κοινοβούλιο ανάμεσα στους βουλευτές είναι αποτελεσματικός και συνήθως οδηγεί στις σωστές λύσεις. Η πλειονότητα (47,8%) θεωρεί ότι οι συζητήσεις που γίνονται δεν είναι ουσιαστικές και δεν αναζητούνται οι σωστές λύσεις.
Παράλληλα, το 20,8% πιστεύει πως οι συνεδριάσεις είναι μεν ουσιαστικές, αλλά συνήθως δεν έχουν ως αποτέλεσμα την εξεύρεση σωστών λύσεων.
Το δε 18% απορρίπτει πλήρως όλη τη διαδικασία, καθώς χαρακτηρίζει τις συζητήσεις ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Σχετικά με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή, μόνο το 13,8% έχει πολύ θετική άποψη ενώ «αρκετά θετική» το 36,6%.
«Καθόλου θετικό» χαρακτηρίζεται το κοινοβουλευτικό έργο από το 14% των ερωτηθέντων, ενώ για το 33,3%, είναι «όχι και τόσο θετικό».

 
Top