«Οι νεφροπαθείς δεν έχουν κανένα λόγο να λογοδοτούν για τα έξοδα των θεραπειών τους. Είναι άνθρωποι που πασχίζουν να ζήσουν μέσα από μια «επώδυνη» και εξαντλητική ιατρική διαδικασία η οποία τους προσφέρει την παράταση ζωής, που έχουν ανάγκη».


Μ΄ αυτές τις φράσεις ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ, για μια σχετικά πρόσφατη διάταξη , η οποία υποχρεώνει τους ασθενείς να κόβουν αποδείξεις ταμιακής μηχανής, για τις μετακινήσεις που τους χορηγοί δικαιωματικά η Πολιτεία με ταξί προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.


Πρόκειται για μια απαράδεκτη θέση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που αφενός φέρνει σε δύσκολη θέση τους νεφροπαθείς να μπαίνουν υποχρεωτικά στην επίλυση των οικονομικών μεταξύ Κράτους και οδηγών ταξί κι αφετέρου τους ζημιώνει οικονομικά, δεδομένου ότι με την πράξη αυτή αναγκάζονται να συμπληρώνουν από την τσέπη τους το ποσόν που προκύπτει από τη διαφορά του ποσού που δικαιούνται με αυτό που προκύπτει από την ταμειακή απόδειξη.


Με την παρέμβαση του ο Δημήτρης Λιντζέρης ζητά την επαναφορά της προηγούμενης διάταξης η οποία επέτρεπε στους νεφροπαθείς να καταβάλλουν για τα έξοδα τους απλή απόδειξη, χωρίς να μπαίνουν σε περαιτέρω διαδικασίες.


«είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται στο ελάχιστο είτε ψυχικά, είτε οικονομικά, τα άτομα αυτά που ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά και πάνω απ΄όλα την καθημερινή τους μάχη με τη ζωή και το χρόνο».

 
Top