Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πήρε στους ώμους του τον Ολυμπιακό των «χιλίων προβλημάτων» στο Περιστέρι και 10 λεπτά πριν το τέλος έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Όσκαρ, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά και με το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη επί του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και άσχετα με το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο, θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Περιστερίου, αν και προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες και βάση των απουσιών του αντιπάλου είχε τα προγνωστικά με το μέρος της, απογοήτευσε με την εμφάνισή της.

Μία φάση στο ξεκίνημα του ματς (κεφαλιά του Μήτρογλου από καλή θέση άουτ μόλις στο 1ο λεπτό) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η αναμέτρηση στο Περιστέρι μέχρι το 30'. Στα υπόλοιπα 15 λεπτά του ματς ο Ατρόμητος ήταν ο κυρίαρχος κι έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Τάτος βρέθηκε απέναντι από το Νικοπολίδη, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα από σέντρα του Κουτσόπουλου, το σουτ του Σαρμιέντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε μόλις άουτ....

...Οι γηπεδούχοι, που παρατάχθηκαν χωρίς τους Αναστασάκο, Ολιβέιρα και Μπρίτο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις τρομερές ελλείψεις που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» σε όλες τις γραμμές τους και στα πρώτα 30 λεπτά δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός μέχρι τότε είχε τον έλεγχο του ματς, χωρίς, όμως, να κάνει τη μεγάλη φάση. Η τακτική του Ζίκο ήταν προφανής. Να κρατήσει η ομάδα το μηδέν στην άμυνα κι από κει και πέρα στην αντεπίθεση να πετύχει το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο αυτό δεν υλοποιήθηκε...

Ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, εξαιτείας των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν μέσα στο γήπεδο και προς στιγμή η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, αλλά με παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ξανά καλύτερα στο γήπεδο και στο 56' μετά από ωραία εναλλαγή Όσκαρ-Μήτρογλου, ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μιχαηλίδη. Καλή φάση για την ομάδα του Ζίκο στο 61', με τον Μήτρογλου να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ τον Μιχαηλίδη, ο οποίος επενέβη σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 73' ο Νάστος πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει το σώμα του στο σουτ του Μήτρογλου μέσα από τη μικρή περιοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 74' για τον Ολυμπιακό. Από παράλληλη σέντρα του Γκαλέτι ο Μήτρογλου κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας!

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού «σφραγίστηκε» στο 80' με το εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ που πέτυχε ο Οσκαρ, από περίτεχνη ενέργεια του Γκαλέτι. Στο 89' ο Γκαλέτι με ανάποδο ψαλίδι πήγε να πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ, αλλά ο Μιχαηλίδης διόρθωσε το λάθος του και απέκρουσε σε κόρνερ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1' Ο Μήτρογλου ξέφυγε από τους αμυντικούς του Ατρομήτου, σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μιχαηλίδης έσωσε.

21' Σέντρα του Ραούλ Μπράβο από αριστερά, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Μιχαηλίδη, αλλά σημάδεψε άουτ.

24' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα από το ημικύκλιο της περιοχής του Ολυμπιακού, η μπάλα στα χέρια του Νικοπολίδη.

27' Ο Μπαζίνσκι έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε μεταξύ Ζεβλάκοφκαι Μέλμπεργκ, αλλά ο Κάμπας δεν μπήκε δυναμικά στη φάση.

30' Ύστερα από πολλές κερδισμένες κόντρες, ο Ατρόμητος πήρε τη μπάλα, ο Στολτίδης προσπάθησε να διώξει, αλλά σούταρε πάνω στον Μέλμπεργκ, η μπάλα στρώθηκε στον Τάτο σε θέση μέσα δεξιά, αυτός σούταρε και ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.

35' Σέντρα από αριστερά για τον Ατρόμητο, ο Κάμπας με απευθείας γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

39' Ο Καραγκούνης προσπάθησε για κεφαλιά με αντίπαλο τον Μέλμπεργκ, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και μετά στον αγκώνα του παίκτη του Ολυμπιακού, με τους γηπεδούχους να ζήτούν... πέναλτι.

45' Ο Φαβάλι προσπάθησε να μπει στην περιοχή από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μέλμπεργκ και στρώθηκε για τον επερχόμενο Μπαζίνσκι, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά σημάδεψε άουτ.

Σχόλιο: Είσοδος οπαδών του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου στην καφετέρια του γηπέδου με άγριες διαθέσεις. Στη συνέχεια, πετούν από τη μία πλευρά στην άλλη αντικείμενα και η σύρραξη γενικεύεται.

Η κατάσταση πάει να ξεφύγει, όταν κάποιοι πετούν ακόμα και τις διαφημιστικές πινακίδες, ενώ παίρνουν στα χέρια κοντάρια και ό,τι άλλο βρίσκεται μπροστά τους. Η αστυνομία προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση και γίνονται συλλήψεις.

Η αστυνομία ζητεί τη διακοπή του αγώνα καθώς δεν μπορεί να ελέγξει τους οπαδούς των δύο ομάδων, ωστόσο οι άνθρωποι του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού επιθυμούν τη συνέχεια του αγώνα.

Τελικά ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά με καθυστέρηση περίπου δεκαπέντε λεπτών.

49' Γυριστό σουτ του Φαβάλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νικοπολίδης μπλοκάρει.

55' Σουτ του Σοϊλέδη από αριστερά, ο Μιχαηλίδης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

56' Διαγώνιο συρτό σουτ του Μήτρογλου, ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε ξανά.

61' Κάθετη του Όσκαρ στον Μήτρογλου που από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μιχαηλίδη, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

64' Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, ο Μέλμπεργκ πήρε την σκαστή κεφαλιά αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα.

74' Σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά, ο Μήτρογλου σε άδειο τέρμα έκανε την προβολή μέσα στην μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Μιχαηλίδη.

80' ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Γκαλέτι με το δεξί από αριστερά, ο Όσκαρ στοπάρει μέσα στην περιοχή και με αριστερό πλασέ ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό.

89' Λάθος διώξιμο του Μιχαηλίδη με τα πόδια, ο Γκαλέτι έκανε το ανάποδο ψαλίδη, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Νεμπεγλέρας, Νάστος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Τάτος (78' Σφακιανάκης), Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο (82' Περόνε), Μπαζίνσκι, Καραγκούνης (67' Μπρίτο), Κάμπας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Κατσικογιάννης (81' Γιάννης Παπαδόπουλος), Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Στολτίδης, Γκαλέτι, Οσκαρ (90'+2 Γκαλίτσιος), Πάντος, Σοϊλέδης (69' Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

 
Top