Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 2-0 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μήτρογλου (46’, 54’) και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, που γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα.


Αν και με πολλές ελλείψεις και προβλήματα τραυματισμών στη διάρκεια του ντέρμπι, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν κυριαρχώντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όσο για τους «πράσινους», ήταν καλύτεροι στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το πρώτο γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις φάνηκε να τους αποσυντονίζει, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να είναι αγνώριστοι.



Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο εικόνες. Ο Ολυμπιακός μπήκε με πάθος και δύναμη και στο πρώτο 10λεπτο πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν κρατούσαν την μπάλα και δέχθηκαν πολλή πίεση. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόνο στο 10’ από μακριά με τον Μαρέσκα. Με την πάροδο του χρόνου οι «πράσινοι» ισορρόπησαν, πήραν τον έλεγχο του κέντρου και κυριαρχώντας μετά το 25’ άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με εκφραστές τους Σισέ (8’, 12’) και Σαλπιγγίδη (29’, 30’, 35’). Κορυφαίες το δοκάρι σε σέντρα του Σισέ στο 25’ (η μπάλα χτύπησε και στον Ζεβλάκοφ) και το σουτ του Βύντρα (35’).


Οι πρωταθλητές, που έχασαν στο 28’ τον Ζεβλάκοφ λόγω τραυματισμού (στη θέση του μπήκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος) δεν μπορούσαν να απειλήσουν και είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο τελευταίο 5λεπτο κάπως «αναθάρρησαν», είχαν μια καλή στιγμή με τον Οσκαρ (45’) και τελικά, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0 με το γκολ του Μήτρογλου στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.


Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι δυνατά, με τις δύο ομάδες αρχικά να επιδίδονται σε λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Ραούλ Μπράβο απείλησε στο 51’, αλλά ο Μήτρογλου έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι με το εντυπωσιακό γκολ στο 54’, πετυχαίνοντας το 2-0.


Ο Τεν Κάτε άρχισε να «γεμίζει» με επιθετικογενείς παίκτες την 11άδα (Λέτο αντί Γκάμπριελ στο 55’, Νίνης αντί Σιμάο στο 63’ και Χριστοδουλόπουλος αντί Σαλπιγγίδη στο 75’), αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε. Ακόμα και με την ατυχία της πραγματοποίησης άλλων δύο αναγκαστικών αλλαγών λόγω τραυματισμών (63’ Ντομί αντί Ραούλ Μπράβο και Πάντος αντί Λεονάρντο στο 69’), ο Ολυμπιακός έλεγξε πανεύκολα τον αγώνα. Ο Πάντος πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γκαλίτσιος ανέβηκε στη μεσαία γραμμή και ο Ζαϊρί μεταφέρθηκε αριστερά.


Ο Παναθηναϊκός έψαχνε αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την εστία του Νικοπολίδη και ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 66’με τη μεγάλη διπλή ευκαιρία του Σισέ, έχασε καλή ευκαιρία και με τον Γάλλο στο 81’, ενώ είχε και δύο σουτ των Σπυρόπουλου (61’) και Νίνη (76’). Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα, ουδέποτε πιέστηκε ουσιαστικά ενώ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες (72’ Μήτρογλου, 73’ Ντουντού) για το 3-0, το οποίο δεν ήρθε ούτε στο 87’ με τον Οσκαρ ούτε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Πάντου.

 
Top