Να επαναφέρει στην πραγματικότητα τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προσπάθησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μετά τη λήξη του αγώνα (1-1) των Πειραιωτών με τον Ηρακλή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο 38χρονος τερματοφύλακας έκανε...
κάποιες παρατηρήσεις στους «μικρούς», οι οποίοι προσπαθούσαν κάνουν τα δικά τους στο παιχνίδι με τον «Γηραιό».

«Μιλάμε εμείς και μας γράφετε στα αρχ.... σας, λες και γίνατε από τώρα οι βεντέτες της ομάδας. Όλοι πάτε να παίξετε τους ήρωες και ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Όλο ντρίμπλες και τσαλιμάκια. Όχι μόνο είστε άπειροι, αλλά ακούτε κιόλας. Σας φωνάζουμε από πίσω για να μην ανοίγεστε και να μένετε πιο κοντά σε εμάς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνετε τρεις με τρεις κοιτάτε να κάνετε την ενέργεια για να ακούσετε τις επευφημίες από την εξέδρα κι όχι να δώσετε δίπλα για να σκοράρει η ομάδα; Δεν θα κάνετε τίποτα και ποτέ έτσι», είπε μεταξύ άλλων ο πολύπειρος γκολκίπερ.

Ο Στολτίδης, ο Πάντος και Τοροσίδης πήραν το μέρος του Νικοπολίδη. «Δεν μιλάμε στους νέους μας λένε ότι δεν βοηθάμε. Τώρα που τους μιλάμε, θα μας πουν και ότι μιλάμε τι κακό τους», απάντησαν, ενώ ειδικά ο «Τορο» είπε: «Ο Αντώνης τα λέει όλα αυτά για το καλό σας και ακούστε τον. Έχει παίξει 20 χρόνια μπάλα και δεν ξέρει πόσους τίτλους έχει».

Από την πλευρά του, ο Όλοφ Μέλμπεργκ είπε σε όλους τους συμπαίκτες του: «Νομίζω ότι στο τέλος δεν παίξαμε έξυπνα. Όταν κερδίζουμε με 1-0 και είμαστε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, πρέπει να γυρίσουμε όλοι πίσω. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ομάδες. Είναι απλό το ποδόσφαιρο. Εμείς όχι δεν γυρνάγαμε, αλλά βγαίναμε τρεις με τρεις κι αντί να βάλουμε το γκολ κάναμε ντρίμπλες και κάθετες πάσες».

Ξεκινά η εβδομάδα… Γιοβάνοβιτς!

Το ενδεχόμενο να κινηθούν τον Ιανουάριο για την απόκτηση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς θα εξετάσουν στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και προτιμάει να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της Ισπανίας ή της Ιταλίας. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται να δώσουν ένα ποσό στη Σταντάρ Λιέγης, η οποία δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει, σκεπτόμενη ότι θα βάλει στα ταμεία της κάποια χρήματα (ενώ μπορεί να τον χάσει χωρίς να πάρει τίποτα).

Η εβδομάδα που ξεκινά θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού θα ξεκαθαρίσει αν οι Πειραιώτες θα διαθέσουν χρήματα για να κάνουν τον διεθνή ποδοσφαιριστή δικό τους. Να σημειωθεί ότι ο «Γιόβα» ήταν πολύ καλός στη χθεσινή νίκη (3-2) της Σταντάρ με την Κλαμπ Μπριζ, αφού πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του.

Βοηθάει η διακοπή…

Ευεργετική κρίνεται στον Ολυμπιακό η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων (σε φιλικό ή επίσημο επίπεδο). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, ενώ στη διάθεση του Ζίκο αναμένεται να επιστρέψουν έξι παίκτες.

Ο Γκαλέτι γλίτωσε τη θλάση και θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (στις 21 Νοεμβρίου), ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με Αλκμααρ (στις 24 Νοεμβρίου) και Παναθηναϊκό (στις 29 του μήνα). Ο Τοροσίδης είναι σίγουρο ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος για τον αγώνα με τους Γιαννιώτες, αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας. Ο Ντιόγο, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών, αναμένεται το επόμενο διάστημα να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Λεονάρντο είχε υποστεί κάκωση στο γόνατο και όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος για το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Ντάρμπισαϊρ δεν αναμένεται να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν προχωρήσει θετικά η αποθεραπεία του. Ο Οσκαρ ενδέχεται να προπονηθεί κανονικά με τους συμπαίκτες του, αφού το διάστρεμμα που είχε υποστεί δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Τέλος, ο Ζαϊρί είναι δεδομένο ότι θα τεθεί στη διάθεση του Ζίκο για το επόμενο ματς των πρωταθλητών.

 
Top