Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν ευρέως, ο Λαρς φον Τρίερ συναντήθηκε με το Μάρτιν Σκορσέζε και συζήτησαν την πιθανότητα να γυρίσουν μαζί ένα remake του θρυλικού «Ταξιτζή» και μάλιστα με το Ρόμπερτ ντε Νίρο και πάλι πρωταγωνιστή!

Να θυμηθούμε πως η ταινία The Taxi driver, ουσιαστικά ήταν αυτή που καθιέρωσε τον ηθοποιό στην κινηματογραφική βιομηχανία και αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις ταινίες ορόσημο της δεκαετίας του ’70 και όχι μόνο!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σπουδαίοι σκηνοθέτες επιστρέφουν για μια νέα ανάγνωση κάποιας μεγάλης τους επιτυχίας: Ο Χίτσκοκ γύρισε δύο φορές το «The Man who Knew Too Much», ενώ ο Χάνεκε έκανε το «Funny Games» τόσο σε αγγλόφωνη όσο και σε γερμανόφωνη εκδοχή.

Η προοπτική, λοιπόν, να δούμε το Σκορσέζε να σκύβει και πάλι πάνω από τον αρρωστημένο ψυχισμό του Τράβις Μπίκλ δεν φαντάζει και τόσο πλασματική. Ωστόσο, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τον 66χρονο, πλέον, Ντε Νίρο να ενσαρκώνει τον οργισμένο «Taxi driver» κάποιες δεκαετίες μετά!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
#... Ο Ντε Νίρο για να μπει στο «πετσί» του ρόλου δούλεψε ένα χρόνο περίπου ως ταξιτζής και πήγαινε συχνά σε ψυχιατρικές κλινικές παρατηρώντας τους ασθενείς. Ο σεναριογράφος της ταινίας Πολ Σρέιντερ φημολογείται ότι έγραψε το σενάριο σε μια μοναχική και καταθλιπτική περίοδο της ζωής του, είχε προηγηθεί ένας χωρισμός και μια απόπειρα αυτοκτονίας!
#... Ο ίδιος ο Σκορσέζε έπασχε, όσο διαρκούσαν τα γυρίσματα, από αϋπνίες, όπως και ο πρωταγωνιστής του, Τράβις. Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ (Α' ανδρικού, Β' γυναικείου, Μουσικής επένδυσης, Φωτογραφίας), χωρίς να κερδίσει όμως κάποιο αγαλματίδιο. Κέρδισε, παρόλα αυτά, 18 άλλα βραβεία και 9 υποψηφιότητες σε άλλους διαγωνισμούς.
#... Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο τον πρεσβύτερο, έναν ζωγράφο, ποιητή και γλύπτη και την Βιρτζίνια Άντμιραλ, η οποία ήταν ζωγράφος. Έχει παντρευτεί δύο φορές και είχε δεσμό και με την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν. Είναι κάτοχος δύο Όσκαρ, ενώ 6 φορές συνολικά έχει βρεθεί υποψήφιος. Όταν, μάλιστα, ήταν να παραλάβει κάποιο τιμητικό βραβείο στην Ιταλία, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί υποστήριζαν πως ο ηθοποιός είχε χαλάσει την εικόνα της χώρας με τους ρόλους Ιταλών κακοποιών τους οποίους συνεχώς ενσάρκωνε.
 
Top