Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα, Πέμπτη, με δύο συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές...


υπάλληλοι υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία. Κλειστά τα θέατρα, ενώ απεργούν και οι αρχαιολόγοι. Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω της κινητοποίησης των ναυτεργατών. Κανονικά η κίνηση των μέσων μεταφοράς.

Σε πανελλαδική απεργία έχει καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα και στο Ασφαλιστικό.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο χορό των κινητοποιήσεων έχει μπεί ήδη από την Τετάρτη και το ΠΑΜΕ με 48ωρη απεργία. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Απεργούν, ακόμη, δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Επίσης απεργούν υπάλληλοι υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, καθώς από την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες.

Προβλήματα αναμένονται και σήμερα στην ακτοπλοΐα, καθώς οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν προβλήματα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό, καθώς οι ναυτεργάτες είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Κανονικά λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 
Top