Μεγάλη επιτυχία για την γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού! Οι παίκτριες του Πλασμάιερ κατέκτησαν το Len Trophy και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.





Σε ένα ματς «γκραν γκινιόλ», οι "κυανόλευκες" πήραν τη νίκη απέναντι στη Χαντί Μανσίσκ με 10-9 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά χρειάστηκε η παράταση και η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του Len Trophy.


Τεράστια εμφάνιση από την τερματοφύλακα του πειραϊκού συλλόγου, Μαρία Τσουρή, που έπιασε τα πέναλτι των Τιμοφέεφα και Σορόκινα και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα της, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, λύτρωσε και την Κατερίνα Οικονομοπούλου που με ένα τραγικό λάθος, παρ’ολίγον να «κρεμάσει» την ομάδα της.


Πιο συγκεκριμένα, 24’’ πριν ολοκληρωθεί και το δεύτερο τρίλεπτο της παράτασης, οι «κυανόλευκες» ήταν μπροστά με 13-12. Με αυτό το σκορ, δεν χρειαζόταν η διαδικασία των πέναλτι, αλλά η Οικονομοπούλου μπέρδεψε την αντίπαλο με συμπαίκτριά της, της πάσαρε κατά λάθος και η Τιμοφέεφα έστειλε το ματς στα πέναλτι.


Η Τσουρή μαζί με τις Μπέλκουμ, Μπουγιουμτζή, Αρώνη και Μπίσμπα ευστόχησαν και έφεραν το τρόπαιο για πρώτη φορά στον Πειραιά. Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Τετζαλίδου στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού κράτησε τις «κυανόλευκες» στο παιχνίδι και σήμανε την αντεπίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2 Τα τρίλεπτα της παράτασης : 1-0, 2-2 Πέναλτι : 4-1 17-13 το τελικό ΣΚΟΡ Εθνικός: Τετζαλίδου 5, Φαν Μπέλκουμ 4, Κανέτι 3, Κουγιουμτζή 3, Αρώνη, ΜπίσμπαΧάντι Μανσίσκ: Τιμοφέεβα 6, Γκριτσένκο 2, Κλαμπούκοβα 2, Τσεμπότοβα 2, Σορόκινα.

ΠΗΓΗ:piraeuspress

 
Top