Η κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού είχε… υπογραφή Φουστέρ! Με δύο γκολ του Ισπανού και ένα του Πουλίδο, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 της Βέροιας και είναι και μαθηματικά πρωταθλητές από τον... Φεβρουάριο!

Έχοντας να ξεπεράσει πρώτα την κακή του ψυχολογία από τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ και στη συνέχεια το εμπόδιο της Βέροιας, ο Ολυμπιακός έκανε το... αναμενόμενο και βγάζοντας αντίδραση επικράτησε εύκολα της ομάδας της Ημαθίας, κατακτώντας και μαθηματικά τον 43ο τίτλο της ιστορίας του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο... αγαπημένος της ερυθρόλευκης εξέδρας, Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος έδειξε να έχει την περισσότερη διάθεση απ’ όλους και με δύο δικά του γκολ άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των πρωταθλητών.

Έπειτα από ένα α’ ημίχρονο που ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και απόλυτα διαχειρίσιμος από την πλευρά της Βέροιας, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί, αλλά σε μερικές περιπτώσεις απειλήθηκε κιόλας από τους φιλοξενούμενους. Σε αυτές τις στιγμές ο Ρομπέρτο δήλωσε... «παρών» και ουσιαστικά έβαλε τέλος σε όποια… όνειρα είχε η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Στο β’ ημίχρονο και αφού ο Φουστέρ «έγραψε» και το 2-0, ο Ολυμπιακός πρόσφερε και θέαμα στους οπαδούς του που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς όχι μόνο έκανε το 3-0 με τον... «πεισματάρη» Πουλίδο, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ.

Η ουσία όμως ήταν δεδομένη… Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο νικώντας μέσα στο σπίτι του τη Βέροια και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του!

Ο Θρύλος είναι, και φέτος, εκεί που αξίζει. Στην κορυφή. Πάνω απ’ όλους. Και με μεγάλη διαφορά απ’ όλους.

Η πρώτη, ανεπίσημη, φιέστα έγινε. Θα ακολουθήσει κι άλλη. Με την κούπα και όλα όσα προβλέπονται, ή μάλλον... τις κούπες, αφού ο Ολυμπιακός θέλει και το Κύπελλο. Και όταν θέλει κάτι το κερδίζει γιατί είναι ο καλύτερος με διαφορά.


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Με πάρα πολλές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα και μάλλον φυσιολογικά από τη στιγμή που έπρεπε να δοθούν ανάσες σε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην Άντερλεχτ ενώ και βαθμολογικά υπάρχουν περιθώρια να δοθούν ευκαιρίες σε άλλους παίκτες.

Ο Τσιμίκας πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Σαλίνο στο δεξί, Βούρος, Κολοβός και Φουστέρ για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος αγωνίστηκαν βασικοί, Ζντιέλαρ και Κασάμι ήταν οι βασικοί αμυντικοί χαφ, ενώ ο Πουλίδο πήρε τη θέση του Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη μεριά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προτίμησε τον Νέτο για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Γιαννούλη, ενώ στο κέντρο της άμυνας προτιμήθηκε ο Πούγγουρας αντί του Μαραγκού που έπαιζε μόνιμα βασικός στα τελευταία ματς. Αντίθετα, από το κέντρο και μπροστά έχρισε βασικό τον Γιουσούφ, αλλά και τον Ανάκογλου, αφήνοντας εκτός τον Γεωργιάδη.

Όσον αφορά το ματς...

Περισσότερο την κακή του ψυχολογία από τον αποκλεισμό κόντρα στην Άντερλεχτ, παρά τη δεδομένη του κούραση είχε να διαχειριστεί στην αναμέτρηση με τη Βέροια ο Ολυμπιακός, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του ματς.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα δεν είχαν ιδιαίτερη ενέργεια στο παιχνίδι τους και προσπαθούσαν μέσω της ποιότητας των παικτών που αγωνίζονταν να προσεγγίσουν την περιοχή της Βέροιας και να την απειλήσουν. Από μία τέτοια συνεργασία, μόλις στο 6’ ο Παϊτίμ Κασάμι με μια πολύ… εύκολη πάσα βρήκε τον Φουστέρ που είχε απαλλαχθεί από το μαρκάρισμα του Ραούλ Μπράβο, αλλά το πλασέ του αρχηγού (σήμερα) του Ολυμπιακού πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καντιμοίρη.

Προφανώς και έλειπαν οι εμπνεύσεις από το παιχνίδι του Ολυμπιακού και φαινόταν ότι εφόσον το ματς συνέχιζε να έχει αυτή τη μορφή, μόνο από μια προσωπική ενέργεια ή με τυχερό τρόπο θα έμπαινε γκολ, γιατί και η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε άριστη αμυντική συμπεριφορά. Τελικά πάντως... κάπως έτσι άνοιξε το σκορ.

Ο Τσόρι στο 19’ εκτέλεσε το φάουλ από απόσταση 24 μέτρων, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μαλόν και ο Φουστέρ που έκανε την κίνηση στην περιοχή μετέτρεψε την κόντρα... σε ασίστ, καθώς με προβολή νίκησε τον Καντιμοίρη για το 1-0.

Με το ματς να μην χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες σκοπιμότητες, βρήκε και η Βέροια τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Ρομπέρτο και κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου αυτό συνέβη δύο φορές. Αρχικά στο 30’, όταν ο Ναζλίδης με κάθετη πάσα βρήκε τον Ανάκογλου, αλλά η αντίδραση του τελευταίου ήταν πολύ βιαστική και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Μαγέφσκι έπιασε πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Στο β’ μέρος η Βέροια ήθελε να παίξει το τελευταίο της... «χαρτί» για να διεκδικήσει το ματς, αλλά στο 52’ έχασε ουσιαστικά την όποια ελπίδα διατηρούσε, καθώς ο Ναζλίδης βρήκε με κάθετη πάσα τον Μαγέφσκι, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο δεν είχε πρόβλημα να απομακρύνει το πλασέ του Πολωνού.

Από αυτό το σημείο και μετά το γήπεδο «έγειρε» προς την εστία του Καντιμοίρη και ήταν φαινόταν από... μακριά ότι το δεύτερο γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου. Έτσι και έγινε στο 65’ έπειτα από αντεπίθεση που έβγαλαν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Ο Σαλίνο από δεξιά σέντραρε, ο Κολοβός κόντραρε την μπάλα με το στήθος «στρώνοντάς» την ουσιαστικά στον Φουστέρ που με αριστερό σουτ την έστειλε να... αναπαυθεί στην εστία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Η είσοδος του Φορτούνη σε εκείνο το σημείο έδωσε κι άλλο αέρα δημιουργίας στον Ολυμπιακό, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να χάνει ευκαιρίες τόσο στο 72’ (σουτ απέκρουσε ο Καντιμοίρης) και στο 73’ (ψαλιδάκι το οποίο και πάλι απέκρουσε ο Καντιμοίρης), αλλά το 3-0 έγινε πραγματικότητα στο 84’.

Ο... «πεισματάρης» Πουλίδο εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στην περιοχή της Βέροιας με προβολή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δικαιώνοντας παράλληλα την προσπάθεια του Μεξικανού.

Με τη νίκη του 3-0 επί της Βέροιας για την 24η αγωνιστική ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Εννοείται πως η απόδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ. Ένα ακόμα ρεκόρ για τον φετινό Ολυμπιακό. Το πιο γρήγορο πρωτάθλημα της ιστορίας είναι Ολυμπιακό. Είναι θρυλικό.


Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Βούρος, Ντα Κόστα, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46’ Μπουχαλάκης), Κασάμι, Φουστέρ, Ντομίνγκες (66’ Φορτούνης), Κολοβός (66’ Ερνάνι), Πουλίδο

Στον πάγκο: Καπίνο, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ερνάνι, Καμπιάσο, Σεμπά, Ιντέγε

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μπράβο, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Γιουσούφ, Ανάκογλου (84’ Μεληκιώτης), Μαγέφσκι (59’ Γεωργιάδης), Ναζλίδης (70’ Καϊκούτ)

Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Μεληκιώτης, Γεωργιάδης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Εντζεγκέλε, Καϊκούτ


Δείτε τα γκολ από την κάμερα της nova...

Το 1-0 του Φουστέρ ΕΔΩ

Το 2-0 του Φουστέρ ΕΔΩ

Το 3-0 του Πουλίδο σε λίγο.... ΕΔΩ

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/02/3-0-videos.html
 
Top