Μια προπόνηση διαφορετικά από τις καθημερινές πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Σχολής μας από το Αιγάλεω.

Η προπόνηση δεν είχε μπάλα. Δεν είχαν καν τέρματα ούτε και κεφαλιές. Είχε χτυπήματα, είχε ποινές, είχε "μάχες". Ήταν μια προπόνηση στο Ταε Κβον Ντο!

Τα παιδιά της Σχολής μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του ΟΣΦΠ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και... έλιωσαν μαθαίνοντας κάποια από τα μυστικά της κορεάτικης τέχνης η οποία μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο με κορυφαία την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μιχάλη Μουρούτσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου διδάσκει ο Μιχάλης Μουρούτσος προπονήθηκαν με τον άμεσο συνεργάτη του και προπονητή Νίκο Κυρίτση.

Η προπόνηση είχε διάρκεια 1,5 ώρα και τα παιδιά πάνω απ' όλα έμαθαν να πειθαρχούν στον "δάσκαλο" και να σέβονται τον αντίπαλο. "Η πειθαρχία και ο σεβασμός είναι κάτι που θέλουν όλα τα σπορ. Εάν δεν δουλέψει κάποιος σκληρά και δεν βάλει στόχο δεν θα φτάσει ψηλά", ήταν κάποια από τα λόγια του προπονητή Ταε Κβον Ντο του ΟΣΦΠ.

Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα από τις εγκαταστάσεις του ΟΣΦΠ με τον επικεφαλής της Σχολής κ. Τάσο Λαζάρου να δηλώνει: "Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός που είναι δίπλα μας και δίνει στα παιδιά μας την δυνατότητα να μαθαίνουν συνέχεια νέα πράγματα. Εντυπωσιάστηκαν από την προπόνηση σ' ένα πολύ ωραίο άθλημα όπως είναι το Ταε Κβον Ντο και σίγουρα συγκράτησαν πολλά".

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός "καλλιεργεί" δεκάδες Ολυμπιακά αθλήματα και δίνει μέσα από τις Ακαδημίες του την δυνατότητα στα παιδιά να αθληθούν και να μάθουν τα μυστικά του κάθε αθλήματος από τους καλύτερους.



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/05/blog-post_479.html
 
Top