Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσουν δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα και ιδιώτες που έχουν εγχειρήσεις στην παραλία του Σαρωνικού. 


Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε ότι: «Αύριο θα υποβάλω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέα Περιβάλλοντος) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στη περιοχή του Σαρωνικού. Ο Δήμος Γλυφάδας θα διεκδικήσει και την αποζημίωση που δικαιούται στα αστικά δικαστήρια για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών μας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» ήταν ασφαλισμένο για 5 εκατ. ευρώ προς τρίτους. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τριών εταιριών που κάνουν την απορρύπανση θα χρειαστούν 25 με 30 ημέρες για να καθαρίσει ο Σαρωνικός αν και όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Πειραιά «κάτι θα μείνει». 

«Το περιστατικό συνέβη στην καρδιά της χώρας μας και πάλι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε» ανέφερε ο διευθυντής της WWF Hellas Δημήτρης Καραβέλας. 

Ζήτησε να υπάρξει τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με το είδος του πετρελαίου και την ποσότητα που έχει βγει «ώστε να έχουμε καλή εικόνα σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία». 

«Είναι σημαντικό το ποιοι θα τιμωρηθούν, τι μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση της ζημιάς και το ποιος θα αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης» συμπλήρωσε.
 
Top