Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, που το πρόβλημα του ναυαγίου και της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε, έφτασε στο Μικρολίμανο, οι συσκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαδεχόταν η μια την άλλη. Με δεδομένη την αναστολή όλης της ναυταθλητικής δραστηριότητας και την τοποθέτηση φράγματος στην μπούκα του Μικρολίμανου, έπρεπε να βρεθεί λύση ώστε τουλάχιστον η εκπαίδευση των νέων ιστιοπλόων να μην μείνει πίσω. Στόχος του Άκη Τσαρούχη, διευθυντή εκπαίδευσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς ήταν η οικολογική καταστροφή να μην κλιμακωθεί και σε αθλητική.
Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννη Παπαδημητρίου με τον Δήμαρχο Πειραιώς, Γιάννη Μώραλη και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, την Παρασκευή το απόγευμα υπήρχε ήδη πρόγραμμα για όλο το sailing spot, την ακαδημία για όλες τις ηλικίες του ομίλου, για το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο όλα τα τμήματα έκαναν προπόνηση πίσω από την ασφάλεια του φράγματος, μέσα στο λιμάνι, ενώ τη Κυριακή, τα τμήματα baby και kids, έκαναν προπόνηση με σκάφη στην πισίνα στα Βοτσαλάκια. Την ίδια μέρα, τα τμήματα youth και adult ξανά έκαναν το μάθημά τους μέσα στο λιμάνι. Καταλύτης για τη προπόνηση στη πισίνα ήταν το προσωπικό του ΟΠΑΝ που αντιλαμβανόμενο το μέγεθος του προβλήματος ανταποκρίθηκε άμεσα και βοήθησε πέρα από τα όρια των καθηκόντων του.
Στόχος όλων στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς είναι να τιμούν, όσο αντίξοες και να είναι οι συνθήκες, τον βασικό στόχο του ομίλου: την διάδοση της ναυτικής τέχνης.
Ελπίδα όλων είναι οι συνθήκες να είναι καλύτερες τις επόμενες ημέρες και να μπορέσει η δραστηριότητα να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς. Όπως και να έχει για όσο διάστημα χρειάζεται, το πρόγραμμα θα αναπροσαρμόζεται ώστε η εκπαίδευση να συνεχίσει να είναι μια ευχάριστη και εποικοδομητική διαδικασία.
via
 
Top