Το ενδεχόμενο του να εκτεθεί η χώρα μας το 2013, λόγω καθυστερήσεων των έργων υποδομής, εν όψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, επεσήμανε ο βουλευτής β΄ Πειραιά , Δημήτρης Λιντζερης, σε ομιλία του στη Βουλή.


Ο βουλευτής β΄ Πειραιά τόνισε πως «μετά την επιτυχημένη παγκόσμιας αποδοχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ευκαιρία να διοργανώσουμε επιτυχημένους Μεσογειακούς Αγώνες, αγώνες του μέτρου, της αρμονίας, της πραγματικής αθλητικής κατεύθυνσης. Άλλωστε ο αθλητισμός και το ολυμπιακό πνεύμα είναι κληρονομιά ελληνικής προέλευσης κι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά που φέρνει κοντά τους λαούς κι ανοίγει διαύλους συνεννόησης και συνεργασίας».


Ο κ. Λιντζέρης έκρουσε το κουδούνι του κινδύνου για τους χρόνους και απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση είπε «έχετε καθυστερήσει υπερβολικά. Ο χρόνος περνάει και μέχρι τώρα δεν έχετε κάνει κανένα βήμα στην προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων. Η ανάληψη τους υπεγράφη στην Πεσκάρα στις 27.10.2007. Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και μόλις τώρα συζητιέται στη Βουλή, ο νόμος που αποτελεί και τη αφετηρία της προετοιμασίας των Αγώνων. Έχει καταναλωθεί ήδη το 1/3 του χρόνου, μέχρι τις 20 Ιουνίου του 2013. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανατεθεί καμιά μελέτη, δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο».


Στην ομιλία του ο βουλευτής β΄ Πειραιά τόνισε επίσης την ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων που είναι ότι γίνονται στην Ελληνική Περιφέρεια., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστούν ως γεγονός Περιφερειακό, αντίθετα θα λάβουν τις διαστάσεις διεθνούς αθλητικού γεγονότος.

 
Top