ΟΜΙΛΙΑ
TOY ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ



" Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους των κοινωνικών, παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων, που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας να παρευρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μας.

Η συνεδρίαση αυτή αντανακλά την βαθιά μας πεποίθηση να συζητούμε με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να ακούμε ολόκληρη την κοινωνία.

Αναζητούμε, σταθερά, κάθε γόνιμη και εποικοδομητική πρόταση. Επιζητούμε την μέγιστη δυνατή σύνθεση των απόψεων. Επιδιώκουμε τη συναίνεση και εξαντλούμε κάθε περιθώριο συνεννόησης, με όλους τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Η ελληνική κοινωνία απαιτεί από όλους μας, να εργαζόμαστε με σύνεση και υπευθυνότητα. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα. Με λίγα λόγια, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εγκλωβίζονται σε δογματισμούς και ιδεοληψίες. Δεν υιοθετούν στείρες αρνήσεις και άγονες αντιπαραθέσεις.

Απορρίπτουν την στασιμότητα και επιλέγουν την πρόοδο. Την φυγή προς τα εμπρός.

Αγαπητοί συνάδελφοι, εκλεκτοί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων,

Μόλις πριν λίγους μήνες, οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Μας ανέθεσαν την εντολή να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τις μεταρρυθμίσεις: Στην Εκπαίδευση, την Υγεία, το Περιβάλλον, την Δημόσια Διοίκηση, την Οικονομία.

Να ολοκληρώσουμε την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και σύγχρονο.
Ένα σύστημα κοινωνικά υπεύθυνο.

Στη πρώτη θητεία της Κυβέρνησης μας θέσαμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας. Δρομολογήσαμε λύσεις σε χρόνια, σε συσσωρευμένα προβλήματα που ταλάνιζαν τους πολίτες. Σπάσαμε τον φαύλο κύκλο της αδράνειας και της στασιμότητας και ανοίξαμε τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Τώρα, συνεχίζουμε με ανανεωμένη εντολή, με μεγαλύτερη δύναμη, με νέα ορμή. Από την πρώτη μέρα της νέας τετραετίας υλοποιούμε όλες τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Διαψεύδουμε με ηχηρό τρόπο τη στείρα αντιπολιτευτική αντίδραση, την άρνηση, την απόπειρα ισοπέδωσης.
Είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που συμφωνήσαμε με τους πολίτες. Τιμούμε στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν. Ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η μεγάλη μας δύναμη είναι το κυβερνητικό μας έργο. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η κοινωνική συμμαχία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων . Εδώ θα ήθελα να υπογραμμίσω με έμφαση τον σπουδαίο ρόλο όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Όλων των συναδέλφων.

Με οδηγό μας τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επιλέξαμε και συνεχίζουμε το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο είμαστε όλοι μαζί.

Είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που συμφωνήσαμε με τους πολίτες. Τιμούμε στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν. Ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας".
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top