Δημήτρης Λιντζέρης :
«Στους πέντε δρόμους το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου»
Αγανάκτηση αλλά και θυμηδία έχει προκαλέσει στους πολίτες του Δήμου Κερατσινίου, ο εμπαιγμός τον οποίο υφίστανται από την Κυβέρνηση, διαρκώς και κατ΄ εξακολούθηση, όσον αφορά στην υλοποίηση του πάγιου αιτήματος τους για την κατασκευή Κέντρου Υγείας στην περιοχή.
Το αίτημα των κατοίκων αλλά και των δημοτικών αρχών του Δήμου Κερατσινίου χρονολογείται από μακρύ χρόνο.
Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας. ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης ζητώντας άμεσα απαντήσεις.
Το 2003 με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ, παραχωρήθηκε στο Δήμο Κερατσινίου οικόπεδο 5.000 τμ για την κατασκευή Κέντρου Υγείας και υπεγράφη από τον τότε υφ. Υγείας κ.Νασιώκα. Η χρηματοδότηση προερχόταν από το Γ΄ ΚΠΣ , η δε μελέτη είχε καταρτιστεί από τη αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου κι είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Με την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Ν.Δ το έργο πάγωσε, για να ξαναγίνει υπόσχεση δια στόματος τόσο Δ. Αβραμόπουλου σε ομιλία του στην πόλη όσο και Κ. Καραμανλή σε προεκλογική του περιοδεία.
Η ιλαροτραγωδία του Κέντρου Υγείας, ξαναπαίζεται στις 28.2 2008, όπου με πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες ο Υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος Κερατσινίου Φ. Μελάς υπογράφουν την ήδη από πενταετίας υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι.
Στη ιστορία όμως δεν υπάρχει happy end, αφού ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, αναιρούν την πρώτη απόφαση παραχώρησης την οποία αρνούνται για την κατασκευή του έργου.
Η κοινωνία του Κερατσινίου , βιώνει αυτόν τον εμπαιγμό από την Κυβέρνηση και τον δήμαρχο Κερατσινίου καθώς και την αναίρεση της απόφασης του ίδιου του Υπουργού και παρακολουθεί εμβρόντητη το ότι οι αποφάσεις της διοίκησης του ΟΛΠ, αναδεικνύονται ισχυρότερες από την υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου και την υπόσχεση του Πρωθυπουργού.
Ρωτά λοιπόν ο κ. Λιντζέρης , τους αρμόδιους Υπουργούς:
"Τι μέτρα θα ληφθούν από τον Υπουργό Υγείας για να υλοποιηθεί η υπογραφή του, αν γνώριζε όταν υπέγραφε ότι δεν υπήρχε οικόπεδο για την κατασκευή του έργου, πως είναι δυνατό ο ΟΛΠ να αναιρεί απόφαση του όταν ήδη έχουν εκπονηθεί και οι σχετικές μελέτες, προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά του ΟΛΠ, μετά το φιάσκο και είναι διατεθειμένη επιτέλους να κατασκευάσει το Κέντρο Υγείας";
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top