ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ
ΛΑΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ :
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
Κλιμάκιο στελεχών της Δημοτικής Παράταξης <<Νέο Κερατσίνι>>, με επικεφαλή τον τ. βουλεύτη Πάσοκ και δημοτικό σύμβουλο Κερασινίου κ. Λάλο Κάνελλο, επισκέφθηκαν την Δευτέρα το πρωί την Ψυτάλλεια για να ενημερωθούν πάνω στα ζητήματα της μονάδας ξήρανσης και της αποθηκευμένης λυμματολάσπης. Το κλιμάκιο αποτελούσαν , οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργύρης Γεώργιος και Πάστρα Κλαίρη,επίσης οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Τσαντζαρίδης Ναπολέων και Λαρόζας Στέφανος.
Μετά την ενημέρωση τους,ο επικεφαλής του κλιμακίου,ο οποίος πήρε πρωτοβουλία για αυτή την επίσκεψη,κύριος Λάλος μας μίλησε:
"Έχοντας ζήσει την εμπειρία απο την απαράδεκτη κατάσταση των προηγούμενων ετών και κυρίως των καλοκαιρινών μηνών πήραμε την πρωτοβουλία να επισκεφθούμε την Ψυτάλλεια για να δούμε την πρόοδο των έργων,να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι αν τα προβλήματα τείνουν να επιλυθούν ή παραμένουν στάσιμα και ανάλογα να πιέσουμε για άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΕΥΔΑΠ.Με χαρά διαπιστώσαμε οτι η μονάδα ξήρανσης λειτουργεί με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να μην μυρίζει και να μεταφέρεται με ασφάλεια στην Κύπρο προς καύση.Απο τα 300χμ. κυβικών μέτρων λυμματολάσπης που είχαν συσωρευθεί στο νησί σε κατάλληλα διαμορφωμένα κύτταρα,μόνο τα 10χμ κυβικών μέτρων δεν έχουν ασβεστοποιήθει ακόμα.Κάτι που προβλέπεται να γίνει το επόμενο δεκαήμερο.Οι εργασίες αποκατάστασης των κυττάρων και η δενδροφύτευση τους έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Σίγουρα υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα ακόμα.Οι υπεύθυνοι δεσμεύτηκαν οτι σύντομα θα τα αντιμετωπ'ισουν:
  • Τους επισημάναμε την ανάγκη εκτεταμμένης δενδροφύτευσης που έχει το νησί για να προσελκύσει πουλιά που θα καταπολεμήσουν τα κουνούπια.

  • Επίσης την ανάγκη κάποιων παρεμβάσεων στον Ακροκέραμο για τα υπολοίματα της εσχάρωσης και της εξάμωσης που γίνονται εκει και κάποιες στιγμές μυρίζουν.

  • Τέλος βλέποντας το τελικό προιόν του βιολογικού καθαρισμου,δηλαδή το νερό το οποίο έχει καθαρότητα περίπου 95% να φεύγει για την θάλασσα και μάλιστα σε ημερίσια ποσοτητα που φτάνει τα 720000χμ κυβικά μέτρα.Τους τονίσαμε οτι ειναι λάθος να γίνεται κατι τέτοιο την στιγμή που οι γύρω δήμοι πληρώνουν τεράστια ποσά στην ΕΥΔΑΠ για το πότισμα του αστικού πρασίνου. Πιστεύουμε οτι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ΥΠΕΧΩΔΕ-ΕΥΔΑΠ-Νομαρχία και οι δήμοι θα πρέπει να μελετήσουν την δυνατότητα επιστροφής αυτής της ποσότητας νερού στους παραλιμένιους δήμους για πότισμα και γιατι οχι μέχρι το όρος Αιγάλεω για να ξαναζωντανέψει το πράσινο σ'αυτό το όρος.

Τέλος να θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΕΥΔΑΠ που μας φιλοξένησαν και μας ενημέρωσαν.Πιστεύω οτι θα ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.Εμείς πάντα εδώ θα είμαστε και σύντομα θα ξαναεπισκεφθούμε το νησί ".

http://stauroslilo.blogspot.com/

 
Top