Δημήτρης Λιντζέρης: " για την Αναδάσωση του όρους Αιγάλεω"

γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

«Μετά το μαύρο καλοκαίρι των πυρκαγιών του 2007 που ρήμαξαν τη χώρα , ο όρος αναδάσωση έχει προσλάβει άλλες διαστάσεις τόσο στη συνείδηση όσο και στην καθημερινή μας πραγματικότητα». Αυτά και άλλα πολλά τόνισε σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης :

«Η οικολογική τάση του χθες, είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη. Μόνο που μέχρι στιγμής η ανάγκη αυτή περιορίζεται στα λόγια. Όλοι συγκλονιστήκαμε και συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος της καταστροφής και τις τραγικές της συνέπειες. Όλοι συμφωνήσαμε για άμεσα μέτρα που θα σώσουν το μέλλον μας και θα περισώσουν το οξυγόνο μας, αλλά ουδείς δραστηριοποιήθηκε προς κάποια κατεύθυνση υλοποίησης.

Το λεκανοπέδιο της Αττικής αν και βρίσκεται σε «απόσταση ασφαλείας» από την τραγωδία που διαδραματίστηκε στην Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ασφυκτιά από τις πρωτοφανείς απώλειες πρασίνου της Πάρνηθας.

Οι δήμοι της Β' Πειραιά όπως και όλη η Δυτική Αττική, ανήκουν στις πλέον ζημιωμένες περιοχές από περιβαλλοντικής πλευράς , γεγονός που θα έπρεπε να έχει σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση όλες τις αρχές που εμπλέκονται με αυτό το κομμάτι της Αττικής, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν δύο γυμνά βουνά (όρος Αιγάλεω και Σχιστό) που παραμένουν αναξιοποίητα.

Στο παρελθόν πολλά έχουν εξαγγελθεί και πολλές προσπάθειες έγιναν για την αναδάσωση , όμως τα αποτελέσματα αναδεικνύονται τουλάχιστον πενιχρά και ανεπαρκή.

Είναι πλέον καιρός να συνεργαστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με οργανώσεις πολιτών, με σχέδιο και δράση για συστηματική τακτοποίηση κι αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων όλης της περιφέρειας.
 
Top