Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης και Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γιάννης Τράγακης , σχετικά με τρέχοντα θέματα τις επικαιρότητας, έκανε τις εξής αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας:

του συνεργάτη μας Σταύρου Λιλόγλου
1. Σχετικά με τις αγωγές του επιχειρηματία κ. Βγενόπουλου κατά πολιτικών προσώπων, δήλωσε:

«Καταδικάζω τις αγωγές που έχουν γίνει για πολιτικούς λόγους. Από την άλλη μεριά, όμως, καταδικάζω το να συνδέουμε αυτές τις αγωγές με πολιτικά κόμματα. Όπως, επίσης, καταδικάζω το γεγονός ότι προτού καν δούμε τη συμφωνία για τον ΟΤΕ, έφτασαν κόμματα και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για απιστία, να απειλεί με προανακριτική επιτροπή και στελέχη της να λένε δημόσια ότι πολιτικά πρόσωπα θα πάνε στη φυλακή. Αυτό συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».


2. Σχετικά με την συμφωνία του ΟΤΕ και τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο βουλευτής κ. Μανώλης δήλωσε:

«Σύντομα, η συμφωνία για τον ΟΤΕ, θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνταχθεί πίσω από την κορυφαία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Ο κ. Μανώλης, είχε εκφράσει μια διαφορετική άποψη όσον αφορά στην μείωση του ποσοστού του δημοσίου στο 5%. Η συμφωνία, όμως, διασφαλίζει ρητά ότι οποιαδήποτε μείωση του ποσοστού του δημοσίου στο 5% θα πρέπει να περάσει από κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο κ. Μανώλης δεν θα έχει καμία αντίρρηση».

3. Σχετικά με τον ΕΦΕΤ και την παραίτηση του προέδρου του , δήλωσε:

«Θα έλεγα ότι πρόκειται για μια διατροφική ανωμαλία, η οποία δίνει την αφορμή για την διενέργεια πληρέστερων ελέγχων στα εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες και κυρίως από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης. Όσον αφορά στην παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ, του κ. Λάζου, πιστεύω ότι καταδεικνύει ευθιξία, αλλά υποκρύπτει και ένα αίσθημα ενοχής. Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν».
 
Top