Ένας κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού προσπάθησε να αποδράσει  το πρωί της Κυριακής 10/7,  από την Δ΄ Πτέρυγα των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού.
Δεν τα κατάφερε όμως, καθώς έγινε αντιληπτός  από εξωτερικό φρουρό του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, που  εκτελούσε υπηρεσία σε υπερυψωμένη σκοπιά και ο οποίος σήμανε άμεσα συναγερμό με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να  συλληφθεί έγκαιρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος.
Η απόπειρα απόδρασης έγινε περίπου  στις 04.00 από την Δ΄ πτέρυγα των αντρικών φυλακών.Ο κρατούμενος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να αποδράσει από την ταράτσα της Δ΄ Πτέρυγας μέσω των μαγειριών του καταστήματος.
Συγχαρητήρια στο φυλακτικό προσωπικό του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ειδικότερα  στο Διοικητή, κ. Τεσσέρη Στ. και στους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς που εκτελούν με ιδιαίτερη αυταπάρνηση τα καθήκοντα τους,  κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθηκες και  με σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού που αγγίζουν το 50% των οργανικών θέσεων.
Αναφορικά σημειώνουμε ότι είναι  και απλήρωτοι-όσον αφορά τα νυκτερινά-εξαιρέσιμα τους- από την αρχή του  έτους του 2011, ενώ τους οφείλονται και κάποιοι μήνες από το έτος 2010.

 
Top