ΧΩΡΙΣ να υπάρχει καμία τηλεφωνική επικοινωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά με μοναδικό στοιχείο τις αναφορές στο όνομά του που γίνονται από άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, η Εισαγγελία προχώρησε και στη δεύτερη δίωξη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το οποίο αποκαλύπτει η Real news και βάσει αυτού ασκήθηκαν οι νέες διώξεις, οι «ποινικές κολάσιμες πράξεις» του Β. Μαρινάκη είναι μία αναφορά στο όνομά του από τον Γιώργο Τσακογιάννη, που φέρεται και ως επικεφαλής της νέας εγκληματικής ομάδας, και άλλη μία για κάποιον «χοντρό στο λιμάνι» που υποθέτουν ότι είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού!
Να σημειωθεί δε ότι στο διαβιβαστικό το όνομα του Β. Μαρινάκη δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς για τους οποίους ζητείται να ασκηθεί δίωξη, καθώς -όπως φαίνεται- οι διενεργούντες την προανάκριση δεν τον θεώρησαν ύποπτο.
Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασσίμη, που χειρίζεται την όλη υπόθεση, και αυτός θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πόσους και ποιους θα καλέσει για εξηγήσεις. 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επιμονή της Εισαγγελίας να καθιστά κατηγορούμενο τον Β. Μαρινάκη με στοιχεία που δεν είναι επαρκώς «δεμένα». Αναφέρουν δε χαρακτηριστικά την απαγόρευση εξόδου που του επιβλήθηκε, όπως και στους υπόλοιπους 66 εμπλεκόμενους στην πρώτη δικογραφία, απαγόρευση που ήρθη για όλους από το Δικαστικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία της σχετικής εισαγγελικής διάταξης.
Η δεύτερη δικογραφία, πάντως, που σχηματίστηκε αφορά συνολικά 56 άτομα, εκ των οποίων τα 25 είναι άγνωστα στις Αρχές, αλλά όπως φαίνεται μέσα από τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και αποκαλύπτει η «R», επιχείρησαν να «στήσουν» την περίοδο 2010-2011 δεκατρία παιχνίδια της Football League και Football League 2, να δημιουργήσουν ένα είδος συμμαχίας μεταξύ των ομάδων προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία κάποιων εξ αυτών και τον υποβιβασμό άλλων, μεθόδευσαν τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών σε αγώνες, ενώ ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του εν λόγω κυκλώματος Γ. Τσακογιάννης, εκτός των παραπάνω, δωροδοκούσε και δικηγόρους, οι οποίοι αναλάμβαναν προσφυγές ποδοσφαιριστών. 
Επιπλέον προκύπτει ότι ο Γ. Τσακογιάννης, με τη συνδρομή αρμόδιου υπαλλήλου της ΕΠΟ, «μαγείρευε» φορολογικές ενημερότητες, ενώ σε συνεργασία με Ιταλούς είχε δημιουργήσει την ιστοσελίδα starlottosport.com μέσω της οποίας διακινούνταν μεγάλα χρηματικά ποσά για προβλέψεις αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ, μέχρι πρωταθλήματα πόκερ και «live» καζίνο!

Ελληνικό «πλυντήριο» made in... Μαλαισία 
NΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΦΩΤΙΑ, σύμφωνα με τα οποία Ελληνες επιχειρηματίες αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού έπαιξαν εκατομμύρια ευρώ στο παράνομο στοίχημα μέσω Μαλαισίας, «ξεπλένοντας» στη συνέχεια τα κέρδη τους, αποκαλύπτει στη Real news o επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών στη Μαλαισία Καμαρούλ Ζαμάν Μαμάτ. 
Τα πρώτα ονόματα των παικτών που κρύβονται πίσω από τους κωδικούς βρίσκονται ήδη στα χέρια της Ιντερπόλ, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα. «Συνεχίζουμε τις έρευνες και συνεργαζόμαστε στενά με την Ιντερπόλ για την καταπολέμηση του φαινόμενου του παράνομου στοιχήματος και για την υπόθεση που αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα», τονίζει ο επικεφαλής των ερευνών της Royal Malaysian Police, ο οποίος κάνει λόγο για τεράστιο σκάνδαλο, χωρίς να αποκαλύπτει το μέγεθος του ποσού που παίχτηκε από Ελληνες μέσω των ιστοσελίδων παράνομου στοιχήματος που έχουν ως έδρα τη Μαλαισία. 
Επειτα από αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται μέρος των στοιχείων να αποσταλούν σύντομα στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρά τις αρχικές αμφιβολίες που εξέφραζαν δικαστικές πηγές, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα μας δεν έχει δικαστική συνδρομή με τη Μαλαισία και, ως εκ τούτου, η τελευταία δεν ήταν υποχρεωμένη να παράσχει στοιχεία για την υπόθεση. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στα επόμενα βήματα την έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία παραμένει σε εξέλιξη. 
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ιντερπόλ βρίσκονται ήδη σε συνεργασία και με τον ΟΠΑΠ, αφού από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν πολλά κερδισμένα δελτία. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, μέσω του οργανισμού, έγινε νομιμοποίηση εσόδων από το παράνομο στοίχημα. Δηλαδή, παίκτες οι οποίοι κέρδισαν χρήματα από το παράνομο στοίχημα είναι πολύ πιθανό να έχουν «αγοράσει» κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν στην εφορία τα κέρδη ή μέρος αυτών. Πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο τρόπο με τον οποίο, το 2003, ο περιβόητος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (αρχηγός της μεγαλύτερος ελληνικής σπείρας ναρκωτικών) νομιμοποιούσε τα χρήματα που εισέπραττε μέσω της αγοράς κερδοφόρων δελτίων. Οι ίδιες, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, εδώ και καιρό, οι φάκελοι με τους υπό διερεύνηση αγώνες που είχαν σταλεί από την UEFA στην ΕΠΟ βρίσκονται στα χέρια και των ανθρώπων της Ιντερπόλ.
Κατά τη Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας (International Criminal Police Organization), όπως είναι ο ακριβής τίτλος της Ιντερπόλ, η υπόθεση των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού είναι πραγματική μάστιγα σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ερευνών και τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της FIFA, πρόκειται για μια τεράστια «αγορά», στην οποία ο τζίρος ξεπερνά τα 350 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Περισσότερα χρήματα διακινούνται μόνο στις «αγορές» των ναρκωτικών και των όπλων.
Η αδυναμία έφερε τη συνεργασία 
Η συνεργασία της Ιντερπόλ με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη FIFA, την UEFA και την Ευρωπαϊκή Ενωση Λοταριών (μέλος της οποίας είναι και ο ΟΠΑΠ) προέκυψε μόλις τον περασμένο Μάιο, μετά την αδυναμία της FIFA να προχωρήσει στην έρευνα που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει για τους στημένους αγώνες και τον παράνομο στοιχηματισμό, αλλά και λόγω του διαπιστωμένου «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος που γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Στο κέντρο των ερευνών που διεξάγει η Ιντερπόλ είναι οι ασιατικές χώρες -ανάμεσά τους και η Μαλαισία- στις οποίες επιτρέπεται το ποντάρισμα χωρίς όριο.
Οι «καφέδες» άξιζαν 10.000 ευρώ
ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ της νέας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο ποδόσφαιρο και αποκαλύφθηκε μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ για τους εκβιαστές νυχτερινών κέντρων κινούσε ο Γιώργος Τσακογιάννης, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Η δράση της οργάνωσης -σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης- ήταν πολυσχιδής, ενώ μεταξύ των 22 ατόμων που τελικώς ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι οι Χρήστος Κανελλάκης, αφανής ιδιοκτήτης του Ιωνικού, Γιάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός της Ηλιούπολης, Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα, Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής του Διαγόρα Ρόδου, Ηλίας Φυντάνης, προπονητής της Παναχαϊκής, Ηρακλής Νύκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα, και Γιώργος Σέγκος, διαιτητής.
Το πλέον αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως ακόμη και παράγοντες οδηγούσαν σε ήττα την ομάδα τους, αφού -όπως φαίνεται- το μόνο ζητούμενο ήταν το κέρδος.
Αναλυτικά:
Μία ημέρα πριν από τον αγώνα Καλλιθέα - Ηλιούπολη στις 19/2/2011, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νίκο Χάλκο και αναφέρονται συνθηματικά σε άτομο με το ψευδώνυμο «το καλό παιδί», το οποίο θα «ρυθμίσει» το όλο θέμα. Ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος πιθανότατα είναι το «καλό παιδί», και συζητούν πώς θα στοιχηματίσουν χρήματα. Συζητούν για τον επικείμενο αγώνα και ο Τσακογιάννης λέει για κάποιον παίκτη της Καλλιθέας με το ψευδώνυμο «Οικοδόμος» και «Σεφερλής» να αντικρίσει κόκκινη κάρτα. Ο Παπαδόπουλος απαντά ότι θα το κανονίσει ο ίδιος με τον διαιτητή. Στον συγκεκριμένο αγώνα, όπως σημειώνεται, διαιτητής ήταν ο Χρήστος Σφήκας και αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο τέλος του αγώνα ο παίκτης της Καλλιθέας Αθανάσιος Πινδώνης.
Στον αγώνα Ηλιούπολη - Ιωνικός, πέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του στις 27/2/2011, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Ν. Χάλκο για να ρυθμίσουν το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Ιωνικό. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι τον αγώνα Ιωνικός - Πανθρακικός, ο οποίος διεξήχθη στις 13/2/2011 και έληξε 0-2 υπέρ του φιλοξενούμενου, τον έδωσε ο Ιωνικός αντί του ποσού των 20.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά αναφέρουν ότι ο Ιωνικός πλήρωσε το ΙΚΑ της ομάδας.

Να παίξουν στοιχειωδώς
Στις 5/3/2011, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί κατά τις πρωινές ώρες με κάποιον Μάριο, που του λέει ότι μίλησε με τον διαιτητή του αγώνα Διαγόρας Ρόδου - Ηλιούπολη, Γ. Σέγκο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει την ομάδα της Ηλιούπολης να κερδίσει, αλλά πρέπει οι παίκτες να αγωνιστούν στοιχειωδώς, προκειμένου να μην εκτεθεί… Στη συνέχεια, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με κάποιον ενδιάμεσο, ονόματι Μάκη Σιδηρόπουλο, ο οποίος του λέει ότι θα μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας Π. Ρουτζιέρη και με 5-6 παίκτες, αλλά μάλλον θα ζητήσουν χρήματα. Ο Τσακογιάννης τού λέει ότι δεν θα δώσει καθόλου χρήματα, αλλά να τους πει ότι μπορούν να παίξουν σε live στοίχημα. Για αντάλλαγμα, ο Τσακογιάννης λέει στον Μ. Σιδηρόπουλο ότι τις επόμενες μέρες θα του πει να στοιχηματίσει κάπου σίγουρα 20.000 ευρώ και θα αποκομίσει από 60.000 έως 70.000 ευρώ.

Ονόματα διαιτητών
Στις 11/3/2011, δύο ημέρες πριν από τον αγώνα Κόρινθος - Παναχαϊκή, ο Τσακογιάννης μιλά με κάποιον Χρυσόστομο, ο οποίος του λέει ότι θέλει 2-3 ονόματα από διαιτητές για την επόμενη εβδομάδα, διότι έχει βρει κάποιον και μπορεί να ορίσει διαιτητές στα πινάκια. Ο Τσακογιάννης τον προτρέπει να μιλήσει με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος βοηθά την ομάδα της Κορίνθου. Στη συνέχεια, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Παπαδόπουλο και τον ενημερώνει ότι θα τον καλέσει ο Χρυσόστομος για να του ζητήσει κάποιους διαιτητές και βοηθούς (επόπτες). Ο Παπαδόπουλος του δίνει κάποια συνθηματικά ονόματα: «Μάριο», «Μέλισσα», «Θα σου σπάσω τα δόντια», «Μπούφος». Λένε ότι τους «καφέδες», δηλαδή τα χρήματα, θα τα δώσει ο Τσακογιάννης και θα είναι 10.000 ευρώ.
real.gr
 
Top