Ισόπαλο (1-1) ολοκληρώθηκε το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας αντιμετώπισε την σαφώς πιο δυνατή από τη Χορν και πιο έτοιμη, Βάκερ Ίνσμπρουκ, στο Λάνγκενφελντ σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στο μεγαλύτερο μέρος της υπό δυνατή βροχή και σε «βαρύ» αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη κι έτσι όμως οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ κατάφεραν να «βγάλουν» στο γήπεδο μερικά από τα πράγματα που τους ζητάει στις προπονήσεις. Ειδικότερα στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε έναντι των αντιπάλων του και κατάφερε σ’ αυτό το διάστημα να ισοφαρίσει το προβάδισμα που είχαν πάρει οι αυστριακοί στο α’ ημίχρονο και να φτάσει σε άλλες 2-3 περιπτώσεις σε περισσότερα τέρματα.

Πέρα από το αποτέλεσμα που, προφανώς δεν έχει σημασία σε περίοδο προετοιμασίας, το σημαντικό ήταν ότι άπλωσαν ξανά στο χόρτο οι ερυθρόλευκοι δείγματα του ταλέντου τους. Αναμφίβολα πρέπει να υπογραμμιστεί η εικόνα των τριών που προέρχονται από την ομάδα Νέων, δηλαδή των Μανθάτη, Ρέτσου και Ανδρούτσου.

Και δεν ήταν οι μόνοι που «υπόσχονται» πολλά για το μέλλον τους στον Ολυμπιακό, αφού κάθε ποδοσφαιριστής απ’ όσους αγωνίστηκαν, παλιός ή νέος, προσπάθησε για το καλύτερο παρότι τα πόδια ήταν «βαριά» λόγω της κοπιαστικής προετοιμασίας.

Στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, τους Μασουακού, Σιόβα, Μποτία και Βούρο. Στον άξονα με περισσότερες ανασταλτικές υπευθυνότητες βρίσκονταν οι Μπουχαλάκης και Κασάμι ενώ μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή ήταν ο Φορτούνης. Στα άκρα ήταν οι Γιαννιώτας και Σεμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολαϊτάν.

Ο Θρύλος έκανε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Κασάμι στο 8’, για ν’ απαντήσει η Βάκερ στο 13’. Κι αφού ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε με αξιώσεις τα καρέ της αυστριακής ομάδας στο 14’ και το 16’ οι αντίπαλοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με δυνατό σουτ του Κέρσμπαουμ στο 23’ με αντεπίθεση ύστερα από ανάκτηση κατοχής της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Ακολούθησε πίεση των ερυθρόλευκων για την ισοφάριση ωστόσο το ημίχρονο έληξε με το 1-0.

Στην επανάληψη, όπως συνέβη και στο πρώτο φιλικό, ο Βίκτορ Σάντσεθ, άλλαξε όλη την ομάδα. Ή μάλλον, σχεδόν όλη στο σημερινό ματς με την Βάκερ καθώς άλλαξε την ομάδα κατά τα 10/11. Διατήρησε μόνο τον τερματοφύλακα (ο Καπίνο αντικαταστάθηκε στο 68’ από τον Χουτεσιώτη) και χρησιμοποίησε διαφορετικούς παίκτες στις άλλες θέσεις. Η εικόνα ήταν σαφώς καλή και γι’ αυτό, εν τέλει, ήρθε η ισοφάριση μ’ ένα έξοχο γκολ του Πουλίδο ενώ θα μπορούσε ο Θρύλος να βάλει ακόμη ένα τουλάχιστον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάνσεθ): Καπίνο (68’ Χουτεσιώτης), Σιόβας (46’ Γούτας), Μποτία (46’ Ρέτσος), Μαζουακού (46’ Τσιμίκας), Βούρος (46’ Μπέρτος), Κασάμι (46’ Ζντιέλαρ, 68’ Μανιάτης), Μπουχαλάκης (46’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (46’ Ντομίνγκεζ), Γιαννιώτας (46’ Πάρντο), Σεμπά (46’ Μανθάτης), Ολαϊτάν (46’ Πουλίδο).

ΒΑΚΕΡ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (Μαουρίτσιο Γιακομπάτσι): Γκρίνβαλντ, Πίχλερ, Λέρχερ, Χόλζλ, Πίχλμαν, Ζάουμελ, Κέρσμπαουμ, Τεκίρ, Χόλενστεϊν, Σίλερ, Ρίμαν.

*Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν για την Βάκερ οι Χάμζιτς, Γιάμνινγκ, Πίρκλ, Μπαουμγκάρινερ, Αουγκουστίν, Γκρούντλερ.

Δείτε τα γκολ από την κάμερα της nova...

το 1-0 ΕΔΩ

το 1-1 από τον Πουλίδο ΕΔΩ


http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/06/1-1-videos.html
 
Top