Από τον Κύρο Παληκάρη 

Ένα πρωτότυπο (και πολύ χαριτωμένο τρόπο) φαίνεται πως έχει ανακαλύψει η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Πειραιά για να κάνει...
αντιπολίτευση!

Χωρίς σοβαρό λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μας "Ενώνει ο Πειραιάς" μοιράζουν συγχαρητήρια όταν δεν απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο ένας δημοτικός σύμβουλος εμφανίζεται μετά από πολύ καιρό σε συνεδρίαση και δεν χάνει την ευκαιρία να συγχαρεί τον διάδοχό του για μια... εκδήλωση κοπής πίτας!
 (σ.σ. Έτσι, προφανώς νιώθει την ανάγκη ν' ανταποδώσει το γεγονός ότι συνεχίζουν το έργο του που κατά γενική ομολογία θεωρείται ότι είναι ανύπαρκτο...)
 Ο άλλος που περνάει από το δημοτικό συμβούλιο όταν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, παίρνει το λόγο άνευ αιτίας και λέει το απίστευτο ότι αν δεν ήταν υποψήφιος θα ψήφιζε δύο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, τους οποίους κατονομάζει αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες στην αίθουσα. 
Δεν είναι τυχαίο που ένας τρίτος δημοτικός σύμβουλος βρήκε ευκαιρία και τους "κάρφωσε", λέγοντας ότι "κάποιοι εδώ μέσα φαίνεται πως επιθυμούν να συνεργαστούν με την πλειοψηφία"! 
( σ.σ.Το είπε - λέει- για να τους προβοκάρει και το πήρε πίσω μετά, αν και ίσως δεν έπρεπε, αφού μάλλον όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα...)

Ο ρόλος και το έργο

Ο βασικός θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει για πεπραγμένα και μη, την διοίκηση του Δήμου Πειραιά, όπου φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα από κάθε πλευρά και άποψη. Εκτός αν αυτό είναι ένα πρωτότυπο κόλπο και θέλουν να δημιουργήσουν την πλασματική εικόνα στην πλειοψηφία ότι όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο. Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να το πιστεύουν ήδη από μόνοι τους και δεν χρειάζονται τα συγχαρητήρια της αντιπολίτευσης. Άλλωστε ο δήμαρχος προκάλεσε δημοσίως τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσο Κάρλε να συγκρίνουν ποια δημοτική αρχή Μώραλη ή Μιχαλολιάκου έκανε το μεγαλύτερο δημοτικό έργο τα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας τους...
(σ.σ. Ναι, ρε φίλε, αυτοί  πιστεύουν ότι έχουν κάνει έργο στο Δήμο Πειραιά!)

 Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κάποιος αποχωρεί από το δημαρχείο της Κοραή, αν τον ρωτήσει  δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που τον "έφυγε" ο πειραϊκός λαός...

@ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Πιο αντιπολίτευση πεθαίνεις από τα...γέλια, λέμε!


Πηγή:  REPORTAZ NET 
 
Top