Ο Σταύρος Λιλόγλου στου Πανελληνίους
Αγώνες Εφήβων 1989
Ο Σταύρος Λιλόγλου, γεννημένος στις 10 Αυγούστου  του 1970, είναι Έλληνας Πρωταθλητής Κλασικού Αθλητισμού  του - Ιστορικού συλλόγου Πειραιά - Πειραϊκού Συνδέσμου.
Διακρίθηκε κυρίως στο αγώνισμα των  400μ.  με Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις και διετέλεσε  μέλος  των Εθνικών ομάδων  στίβου Εφήβων, Νέων, Ανδρών καθώς και μέλος της Εθνικής Πανεπιστημιακής Ομάδας και της Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων Ασφαλείας.
Είναι ίσως ο μακροβιότερος αθλητής του Πειραϊκού Συνδέσμου στο αγώνισμα των 400μ αφού εκπροσώπησε τον σύλλογο από το 1987 ως έφηβος έως και το 1998 που σταμάτησε την ενεργό δράση ως μέλος της εθνικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων με την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 10 Αυγούστου 1970 και είναι γιος του Γεράσιμου Λιλόγλου και της Χριστίνας Γεωργοπαπαδάκου  με καταγωγή από την Σμύρνη της Μικρασίας και τα Τσικαλιά της Μέσα Μάνης.
Είναι εγγονός του Πατριώτη αντιστασιακού Σταύρου Λιλόγλου που επικηρύχθηκε από τον Γερμανικό στρατό κατοχής το 1942-43 για σαμποτάζ σε πλοία των κατακτητών στην Γερμανική Σκάλα στο Πέραμα Αττικής.
Επίσης είναι δισέγγονος του Μακεδονομάχου ήρωα Ιωάννη Ν. Γεωργοπαπαδάκου που έπεσε στην απελευθέρωση των Γιαννιτσών στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 και τιμήθηκε μετά το θάνατο του με Μετάλλιο Ανδρείας.
Ξεκίνησε τον αθλητισμό ως αθλητής καλαθοσφαίρισης στην ομάδα του Α.Ο. Θεμιστοκλή και είχε κληθεί στα κλιμάκια της προεθνικής ομάδας παίδων.
Με την Εθνική Ομάδα στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας

Όμως ο γυμναστής του  Βασίλης Απτοσόγλου(μπασκετμπολίστας του Εσπέρου και της Εθνικής ομάδας) στο 3ο Γυμνάσιο Πειραιά, που διέκρινε το ταλέντο του στους δρόμους ταχύτητας των προέτρεψε να μετέχει στους  Αγώνες γυμνασίων της Αττικής στο αγώνισμα των 300 μέτρων, που έγιναν στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, στο οποίο αναδείχθηκε Πρώτος νικητής χωρίς  μάλιστα την χρήση των ειδικών παπουτσιών του στίβου(σπαικς).
Στους αγώνες αυτούς τον  είδε ο πρώτος του προπονητής και παλαιός Πρωταθλητής του Πειραϊκού Συνδέσμου Γιώργος Κανέλος ο οποίος τον ενέταξε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Προπονητής του επίσης υπήρξε ο επίσης παλαιός Πρωταθλητής του Πειραϊκού Συνδέσμου Θοδωρής Γκάτζιος.
Στους Πανελληνίους σχολικούς αγώνες το 1988

Διακρίσεις

Ειδικότερα  ο Σταύρος Λιλόγλου έχει αναδειχθεί Πανελληνιονίκης στους σχολικούς Αγώνες Λυκείων τα έτη  1987-1988, Πανελληνιονίκης Εφήβων κλειστού και Ανοικτού Στίβουτο έτος 1989,  Βαλκανιονίκης Εφήβων στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας το  έτος  1989 ,Πανελληνιονίκης Ανδρών  1991 και 1992(4Χ400Μ) καθώς και 4ος Νικητής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων χωρών της Ευρωπαικής Κοινότητας το 1990 στην Κατόλικα της Ιταλίας.
Επίσης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας(1996-98), έχει αναδειχθεί πολυνίκης Πανελληνιονίκης(400μ-4Χ100μ και 4Χ400μ) στους Αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων ως μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού ΕΔ (ΑΣΑΕΔ) με την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού.
Επίσης συμμετείχε  και στις τέσσερις(4)  Πανελλήνιες νίκες του Πειραϊκού συνδέσμου στο αγώνισμα των 4Χ400μ.(1989 1η ΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ, 1991 1η ΘΕΣΗ ΝΕΩΝ,1991 1η ΘΕΣΗ ΑΝΔΡΩΝ,1992  1η ΘΕΣΗ ΑΝΔΡΩΝ).

Σπουδές

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού(ΤΕΦΑΑ) στο οποίο εισήχθη το 1989 με Πανελλήνιες εξετάσεις με σειρά εισαγωγής 6ος και αποφοίτησε με υποτροφία το 1994 με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση.
Επίσης έχει παρακολουθήσει την  ειδικότητα ποδοσφαίρου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Αθηνών Σωτηρόπουλου Αριστομένη με ειδίκευση στα θέματα φυσικής κατάστασης του Αθλήματος .
Το διάστημα  1994-1996 έχει διατελέσει Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Ελεύθερης Γυμναστικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Αθηνών,  στο ερευνητικό πρόγραμμα  «ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 9-12 ΕΤΩΝ».

Μεταπτυχιακή επιμόρφωση

Έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων  του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (2016-2017) και είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο Εκπαιδευτών  του Τεχνολογικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας/ΕΛΚΕ.
Επίσης έχει Μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «ΨΥΧΩΣΗ και ΕΓΚΛΗΜΑ» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου(2017-2018)
Ακόμη έχει παρακολουθήσει προγράμματα μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στην "Εκπαίδευση Προϊσταμένων Τμημάτων", «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση»,"Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων", "Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων(softskills)"

Επαγγελματική-Συνδικαλιστική Δράση

Ο Σταύρος Λιλόγλου έχει εργαστεί επί δεκαετία (1991-2001) στον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ) ως προπονητής καλαθοσφαίρισης στα τμήματα υποδομών και  συμμετείχε στο προπονητικό σχήμα  του  που κατέκτησε 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης στην κατηγορία Παίδων του συλλόγου  (1995-1996-2001).
Σε απονομή με την αγωνιστική ομάδα παμπαίδων του ΟΣΦΠ

Επίσης έχει διατελέσει προπονητής σε πλήθος ομάδων όπως ο Εθνικός Πειραιά, κ.α., έχει εργαστεί στους Αθλητικούς οργανισμούς των δήμων Κερατσινίου και Νικαίας καθώς και προπονητής των ομάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) στα αθλήματα του στίβου και της καλαθοσφαίρισης.
Με τα αγωνιστικά τμήματα της υποδομής μπάσκετ του ΟΣΦΠ

Από το 2000 είναι  στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού. Επίσης έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων υπάλληλων εξωτερικής φρούρησης.
Με τον Θρύλο του Ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη σε απονομή 

πηγές:
1)Εφημερίδα “sportime”
2)Εφημερίδα «Φως των Σπορ»
3)Ιστολόγιο Μικρασιατών Κερατσινίου
4)Αρχείο Τοπικής επιτροπής ΣΕΓΑΣ Πειραιά
 
Top