Οι δικαστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. δεν έχουν τελειωμό. «Εντάσσονται στην συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στη δικαστική δίωξη του τέως Προέδρου Θέμη Μπαλασόπουλου και του αν. Γενικού Γραμματέα Γιάννη Τσούνη και προσθέτει:
«Προφανώς, κάποιοι ενοχλούνται από την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων και προτιμά ηγεσίες συμβιβασμένες και πειθήνιες, που θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ο τ.Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης παραπέμπονται για μία ακόμη φορά με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα, ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά  μέτρα, που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.

Είναι δε εντυπωσιακό, ότι η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών που είχε αναλάβει την υπόθεση αυτή μετά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης έκρινε (την 1 Ιουλίου 2013), πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη. Εν συνεχεία δε, η υπόθεση "άνοιξε" και πάλι στις 16 Οκτωβρίου του 2013 και οι κ.κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και Γιάννης Τσούνης, παραπέμπονται σε δίκη στο Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. «Ενδεικτικό γεγονός της εμμονής να δικαστούν πάση θυσία, γιατί έπραξαν το αυτονόητο», σχολιάζει η Ομοσπονδία.

«Θυμίζουμε ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρώην και νυν, έρχονται αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις γιατί τόλμησαν να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και ενάντια στις μεθοδευμένες προσπάθειες “συμφερόντων” που υπονομεύουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Πραγματικός στόχος  όμως τελικά, δεν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος τρόμου μέσω της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Γι΄ αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής σε Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, την ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, στις 9.00 το πρωί, στο Ένατο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτίριο Προκάτ - Πρώην Σχολή Ευελπίδων - Αίθουσα 2 - Ισόγειο) όπου θα δικάζονται οι Θέμης Μπαλασόπουλος και Γιάννης Τσούνης.

Η απάντηση μας είναι πώς δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσομε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία», ολοκληρώνει. 
http://www.pireasnews.gr/
 
Top