Σημαντική, μεγάλη επιτυχία της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αφού σήμερα, πριν λίγα λεπτά, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr, μετά από 8 χρόνια (31 Ιουλίου 2009), υπέγραψε με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) αορίστου χρόνου, που ρυθμίζει τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Ο.Τ.Α. Πρώτου Βαθμού (Δήμοι) και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.
Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι, στις διατάξεις της υπογραφείσας Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπάγεται το προσωπικό με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου που απασχολείται στους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών και εφαρμόζεται αποκλειστικά στα Μέλη των Συλλόγων - Μελών, που ανήκουν μόνο στην δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό προκύπτει από το Μητρώο των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., και προσωπικού όπως, εργατών στους ΧΥΤΑ, στα ΚΔΑΥ, στην ανακύκλωση, στους Σταθμούς Μεταμόρφωσης, στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στα κοιμητήρια, στην ασφαλτόστρωση, στην αποχέτευση, στην ύδρευση, στα αφοδευτήρια, στην αποκομιδή, συγκομιδή, επιστασία και μεταφορά απορριμμάτων, στα Δημοτικά σφαγεία, σε οικοδομικές εργασίες, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων Καθαριότητας, στις εργασίες Πρασίνου, στις εργασίες συντήρησης του εναέριου Δημοτικού Ηλεκτρικού Δικτύου Φωτισμού και ειδικότητες όπως, οδηγοί απορριμματοφόρων, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες συγκομιδής - αποκομιδής, οδοκαθαριστές, εργάτες, επιστάτες και επόπτες Καθαριότητας, τεχνίτες, εναερίτες ηλεκτρολόγοι, κηπουροί, ψυκτικοί, υδραυλικοί, κ.α.

Επίσης, κατά το ίδιο πάντα αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr, στους εργαζόμενους αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο στην προσωρινή αποθήκευση, επεξεργασία, ανακύκλωση, “πράσινα σημεία” και αξιοποίηση και διάθεση στερεών αποβλήτων, μετά τη συμπλήρωση ενός έτους απασχόλησης, χορηγείται 5 ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο, ενώ αντίστοιχη πρόβλεψη, τριών επιπλέον ημερών κανονικής άδειας, επίσης το χρόνο, προβλέπεται για εργαζομένους αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο στις προαναφερόμενες υπηρεσίες (ΚΔΑΥ, Καθαριότητα, Κοιμητήρια, Ύδρευση, Αποχέτευση κ.α.), μετά τη συμπλήρωση πέντε ετών απασχόλησης.

Σύμφωνα με το ίδιο αποκλειστικό ρεπορτάζ, η εβδομαδιαία απασχόληση των προαναφερόμενων εργαζομένων ορίζεται σε 32 ώρες, χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεών τους.

Τέλος, σημαντική πρόβλεψη και για τις εγκύους, αφού σύμφωνα με την υπογραφείσα Ε.Σ.Σ.Ε., οι Δήμοι που απασχολούν εργαζόμενες (είτε με πλήρη, είτε με μερική απασχόληση) αναλαμβάνουν την υποχρέωση κατά την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας, να αποφεύγουν την απασχόληση των εγκύων σε νυχτερινή βάρδια. Επίσης, σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης και εφόσον η έγκυος το ζητήσει για λόγους υγείας, θα πρέπει να μετακινείται σε θέση ημερήσιας απασχόλησης.
 
Top