Ξεκίνησε η επιστροφή των ταξιδιωτών στην Αττική από τις καλοκαιρινές διακοπές, με αποτέλεσμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου να είναι αυξημένη.

Από το πρωί έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν τα πρώτα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν έως το βράδυ 21 πλοία από διάφορους προορισμούς και έξι στο Λαύριο.

Την Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν 30.996 επιβάτες (10.685 από νησιά του Αργοσαρωνικού), 13.231 επιβάτες κατέφτασαν στη Ραφήνα και 3.337 άτομα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου.

Μέχρι και το τέλος Αυγούστου, το Λιμενικό Σώμα θα παραμένει σε επιφυλακή για τη λήψη έκτακτων μέτρων, καθώς αρκετές είναι οι χιλιάδες τουριστών που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει, κάτι που θα γίνει σταδιακά έως και το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να "αποδράσουν" τα Σαββατοκύριακα, λόγω της καλοκαιρίας με αποτέλεσμα Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή απόγευμα, η κίνηση στα τρία λιμάνια της Αττικής να παραμένει αυξημένη, όπως εξάλλου γινόταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Top