Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος δημιουργήθηκε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» και υποδέχεται καθημερινά μικρούς και μεγάλους. 
Στο χώρο αυτό ήδη μελετούν σε καθημερινή βάση μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και όσοι ζητούν ένα φιλικό περιβάλλον για να απολαύσουν τον καφέ τους παρέα με ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή να μελετήσουν. Εκεί, θα διοργανώνονται μηνιαίες δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται στην Ιστοσελίδα και στον επίσημο λογαριασμό Facebook του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου χώρου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Καίτη Λασκαρίδη (Κουντουριώτου 173 Πειραιάς).

Η Παραμυθού και Συγγραφέας Εύη Γεροκώστα θα μας αφηγηθεί ιστορίες και παραμύθια.

Ο Εμψυχωτής και Παιδαγωγός Δικαίος Χατζηπλής θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στο φανταστικό κόσμο των βιβλίων μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.
Θα τραγουδήσουμε με τη Φένια Παπαδόδημα.

Η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί, διοργανώνει για τη νέα χρονιά Ιανουάριο έως και Μάιο 2018 διάφορες δράσεις για παιδιά με αφορμή ένα βιβλίο, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του παιδιού για δημιουργία, μάθηση, παιχνίδι. 

Στο νέο χώρο της βιβλιοθήκης, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για γονείς που αναζητούν δημιουργικούς τρόπους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής έως και εφηβικής ηλικίας, οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν στο φανταστικό χώρο του βιβλίου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους, θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Με αφορμή ένα βιβλίο τα παιδιά θα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντά τους, θα απελευθερώσουν τη φαντασία τους, θα εκφράσουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, θα γνωρίσουν την τέχνη και τη δύναμη της γραφής και της ανάγνωσης. Στόχος των προγραμμάτων είναι η επιμόρφωση των παιδιών και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και εμπειριών τους στοχεύοντας στο συναίσθημα και τη λογική.

Οι δράσεις θα ανακοινωθούν την ημέρα των εγκαινίων.
Όλες οι δραστηριότητες παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Top