Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει 1-0 απ'τον Ολυμπιακό στο 81', αλλά κατάφερε να πετύχει μια ιστορική ανατροπή και τεράστια νίκη. Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε στο 87' κι ο Γιακουμάκης πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 94'. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για φάουλ στον Μποτία στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Το διπλό του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα το μεσημέρι της Κυριακής αύξησε κι άλλο την ήδη μεγάλη σημασία του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς απ'τους ερυθρόλευκους και πέντε απ'την Ένωση, οπότε οι αντίπαλοι στο "Καραϊσκάκης" είχαν τεράστια αναγκαιότητα αποτελέσματος.

Όσο κακό και χωρίς ποιότητα ήταν το ματς μέχρι το 80', άλλο τόσο αποζημείωσε τον κόσμο με τη συγκλονιστική εξέλιξη και διακύμανση που είχε στο τέλος του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη με το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81', αλλά δεν υπολόγιζε στην αντίδραση της ΑΕΚ. Για μια ακόμη φορά η ομάδα του Χιμένεθ έδειξε τρομερό χαρακτήρα όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και όχι μονο ισοφάρισε, αλλά πήρε μια τεράστια νίκη που αφήνει τον Ολυμπιακό τρίτο και κρατάει την Ένωση κοντά στον ΠΑΟΚ στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφό (59' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).

 
Top