Ο Κυριάκος Μαριδάκης συμβάλλοντας  στη σύσφιξη και ενίσχυση των Ελληνο-ρωσικών πολιτιστικών σχέσεων και των σχέσεων Ρωσίας - Σαλαμίνας , δια μέσου του τουρισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητάς που θα αναπτυχθεί.



Βράβευση του Προέδρου του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας κ. Τζέν από τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη Αντιπρόεδρο - ιδρυτή του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, Τουριστικής και Πολιτιστικής ανάπτυξης


Έναρξη συνεργασίας του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας κ. Ιωάννη Τζέν για να συμπεριληφθεί η Ιστορική Σαλαμίνα για πρώτη φορά στους επίσημους καταλόγους της Ρωσικής τουριστικής αγοράς προβάλλοντας τα μοναδικά Πολιτιστικά, θρησκευτικά και Προσκυνηματικά μνημεία του νησιού.



Στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης  που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος της Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας και συνεργασίας την Τρίτη 26 Φεβρουάριου στην Αθήνα για το Έτος Τουρισμού Ελλάδος και Ρωσίας όσο αφορά τις εξειδικευμένες Τουριστικές δυνατότητες , πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση του Πρόεδρου του συνδέσμου κ. Ιωάννη Τζέν από το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς για την πολύχρονη προσφορά του στην παγκόσμια προβολή και ανάδειξη της Ελλάδος στον πολιτισμό και τον τουρισμό ,  παρουσία πρεσβευτών , υπουργών , ακαδημαϊκών και υψηλόβαθμων τουριστικών παραγόντων της Ρωσικής και Ελληνικής αγοράς.

Ο κ. Λουκάς Ντούβας κοσμήτωρ της εκδήλωσης τιμώντας την εξαιρετική συμβολή του κ. Κυριάκου Μαριδάκη στην ενίσχυση των Ελληνο-Ρωσικων σχέσεων αναφέρθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια τονίζοντας την μοναδική πρωτοβουλία του να  διεθνοποιήσει σε 50 χώρες ακόμα και σε αρχηγούς κρατών  όπως στον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, την προβολή και ανάδειξη της Αρχαίας Σαλαμίνας με τον  ιερό  χώρο της Ναυμαχίας ως Παγκόσμια μνημείο Ελευθερίας , Δημοκρατία και Πολιτισμού ενώ ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός προβολής του νησιού ήταν η Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ κ.Ρίβλιν πριν λίγες ημέρες στον χώρο της Ναυμαχίας όπως  και αρκετών πρεσβειών μετά από ενέργειες του ιδίου , προβάλλοντας παράλληλα τη Σαλαμίνα ως ένα νέο διεθνή, δημοφιλή,  Ιστορικό , Πολιτιστικό , Θρησκευτικό και φυσιολατρικό τουριστικό προορισμό.  

Η συνεργασία του κ. Μαριδάκη με την Ρωσική πρεσβεία της Αθήνας έχει ξεκινήσει από το 2011 με τη συμμετοχή του Αρχηγού των στρατιωτικών ακολούθων της χώρας καταθέτοντας  στέφανο κάθε χρόνο στα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ για την   Επέτειο της Ναυμαχίας , εκπροσωπώντας τον Εξοχότατο  Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ.Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με τις μοναδικές πρωτοβουλίες του κ. Μαριδάκη ενισχύονται έτσι οι Ελληνο-Ρωσικες σχέσεις στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που διασώθηκαν στην Ιστορική Σαλαμίνα το 480 π.Χ."

http://www.pireasnews.gr/
 
Top