«Ο δήμος Περάματος δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση την επαναλειτουργία των ανενεργών εταιρειών πετρελαιοειδών. Όποιος επιβουλεύεται και προσδοκά μια τέτοια εξέλιξη, διαπράττει τεράστιο σφάλμα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, και καλεί τα αρμόδια υπουργεία και κάθε άλλον εμπλεκόμενο, να μην συμβάλει σε μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την πόλη.
«Ο δήμος Περάματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος στην επαναλειτουργία των ανενεργών εταιρειών πετρελαιοειδών με οποιαδήποτε μορφή, και περιμένει έγγραφες απαντήσεις μαζί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης των εταιρειών πετρελαιοειδών από τα αρμόδια υπουργεία» τονίζει.

Αναφέρει επίσης, ότι πάγιο αίτημα του δήμου είναι να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών σε οργανωμένο χώρο εκτός του δήμου και εκτός αστικών περιοχών, αλλά και να αποδοθούν οι χώροι στους πολίτες του Περάματος. Ο δήμαρχος Περάματος, ζητά επίσης, μέχρι να μετεγκατασταθεί και η τελευταία δεξαμενή πετρελαιοειδών από το Πέραμα, οι έλεγχοι που θα διενεργούνται στις εταιρείες πετρελαιοειδών (SATAME-SEVEZO) να γίνονται με τα αυστηρότερα στάνταρ ελέγχου που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία, και με την συμμετοχή εκπροσώπων του 1ου και του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.pireasnews.gr/
 
Top