“SHIPPING LEADERS IN RESIDENCE”
Σεμινάριο για τον Ανθρώπινο Παράγοντα στη Ναυτιλία

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο θεσμός “SHIPPING LEADERS IN RESIDENCE” της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με τη διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Ναυτιλία» στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου.  
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι:
  • Αντιπλοίαρχος του Λ.Σ. (ε.α) Καλλιπολίτου Βενετία, πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ και Deputy Managing Director της Tsakos Columbia Shipmanagement S.A. Η κα Καλλιπολίτου παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Ship ashore human interface».
  • Καπτ. Άγγελος Φιλοηλίας, Fleet Operations Manager της Tsakos Columbia Shipmanagement S.A., ο οποίος παρουσίασε διάλεξη με θέμα «The Human Element par excellence in Shipping».
Όπως ανέφερε η κα Καλλιπολίτου στην εισαγωγή της διάλεξής της, σκιαγραφώντας έναν χάρτη της ελληνικής Ναυτιλίας: “Είμαστε – τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – η μοναδική χώρα με τόσους προορισμούς, τόσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, τόσα πλοία και εκατομμύρια επιβατών που διακινούνται δια θαλάσσης, όμως γι’ αυτό που έχουμε γίνει γνωστοί, έχουμε αποκτήσει φήμη και μιλάμε για το «ελληνικό θαύμα» και για τους λεγόμενους Greeks, είναι η πρωτοπόρος Ναυτιλία. Μιλάμε για 15.000 εν ενεργεία Έλληνες ναυτικούς και για περίπου 200.000 θέσεις εργασίας στην ξηρά. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τη δυναμική του χώρου.”
Ο Καπτ. Φιλοηλίας από πλευράς του ανέφερε χαρακτηριστικά: “The sky is the limit! Είναι στο δικό σας χέρι να επιδείξετε excellence και να προωθηθείτε. Σήμερα έχουμε έλλειψη σε αξιωματικούς πάνω στα πλοία και σε στελέχη στα γραφεία μας.”
Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του θεσμού “SHIPPING LEADERS IN RESIDENCE”, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους ηγετικές φυσιογνωμίες και εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της Ναυτιλίας, οι οποίοι μοιράζονται την πολυετή εμπειρία τους, τόσο με το φοιτητικό, όσο και με το ευρύ κοινό. Οι φιλοξενούμενες διαλέξεις κάθε φορά αφορούν ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τη ναυτική πραγματικότητα, αλλά και με τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και προκλήσεις στον κλάδο παγκοσμίως.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr
 
Top