Θλίψη για την απώλεια του Νικήτα Κούβαρη

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού θρηνούν για την απώλεια του προπονητή και εκπαιδευτικού Νικήτα Κούβαρη, που έφυγε μετά από σύντομη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία μόλις 53 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Με δήλωση του ο Σταύρος Κασιμάτης εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. «Η απώλεια του Νικήτα, του φίλου, του στενού συνεργάτη, του αγαπημένου δάσκαλου εκατοντάδων νέων παιδιών, είναι απώλεια για την αθλητική ζωή της πόλης, για το άθλημα της πυγμαχίας αλλά και για μένα προσωπικά.  Από τη δεκαετία του ’90 και έως σήμερα στήριζε ενεργά τον μαζικό αθλητισμό στον Κορυδαλλό, πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και πολλών σωματείων, στην ανάδειξη της πυγμαχίας και πολλών αθλητών της. Στην οικογένεια του, στον πατέρα του Νίκο, στη σύζυγο του Γιασεμή, στα παιδιά του Νίκο, Ζηνόβιο, Αντώνη και στα αδέρφια του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο Νικήτας Κούβαρης ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στην πυγμαχία. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, ενώ ως σήμερα ήταν Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Κορυδαλλού.
Υπηρέτησε ως καθηγητής στα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης του Αθλητικού Σχολείου Πειραιά και έως σήμερα ήταν εν ενεργεία εκπαιδευτικός, καθηγητής Β΄θμιας εκπαίδευσης. Ήταν Ομοσπονδιακός προπονητής Πυγμαχίας και είχε διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, ενώ ως προπονητής ανέδειξε πληθώρα αθλητών και συνέβαλε στην ανάπτυξη του αθλήματος, όχι μόνο στον Κορυδαλλό και στον Πειραιά αλλά σε εθνικό επίπεδο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 3 Απριλίου, 4 μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγ. Γερασίμου Νεκροταφείου Σχιστού.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top